23 Eylül 2024 Pazartesi

Keskin: Zulüm karşısında birlikte mücadele edelim

Haksız ve hukuksuz yere işten çıkarılan Yasin Keskin'in mücadelesi sürüyor. Çankaya Belediyesi önünde bugün de açıklama yapan Keskin, zulüm karşısında direnişe devam edeceğini belirtti, tüm işçi ve emekçilere çağrı yaptı. 

Çankaya Belediyesi'nden 31 Ocak 2022 tarihinde haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarılan Yasin Keskin'in eylemi devam ediyor. "İşimi geri istiyorum. İş, ekmek, adalet, Çankaya belediyesinden atılan katı atık işçisi Yasin Keskin" yazılı pankart ile belediye önünde açıklama yapan Keskin, "Üyesi olduğum DİSK Genel-iş 1 No'lu Şube yönetiminin işverenle işbirliği ve teslimiyetçi tutumu sonucu, bu kurumların  haksız ve hukuksuzluklarıdır. Bu uygulamaya karşı benimde burada söyleyeceklerim var. Evet bu nedenlerle buradayım ve işe geri alınıncaya kadar burada Hak arayacağım. Zaten asgari ücretlerle geçim sıkıntısı yaşıyorken birde işsizliğe mahkum edildim" dedi. 

Beş yıl boyunca birlikte çalıştığı güvenlik görevlilerini selamlayan Keskin, şöyle devam etti: "Çankaya Belediyesinde haftalık  45 saat çalışarak cumartesi günleri bedavaya çalışan tek birim sizlersiniz. Güvenliklerin, iş güvencesi olarak ve haklarının korunması adına toplu iş sözleşme maddelerine eklenen en önemli hak kazanımlarından birisi 29. maddedir.

Valilik tarafından kimlik iptali sonucunda çÇanpas içerisinde ki iş güvencesi maddesini yani 29. Maddeyi yok sayarak  ortadan kaldırmak istiyorlar bu noktada sizleri uyarmak boynumun borcudur. Ve tüm Çanpaş işçisiyle tek yumruk halinde aynı fikir ve amaç altında birleşerek kişisel çıkarlardan uzak ortak çıkar ve menfaatler doğrultusunda toplu iş sözleşmenize sahip çıkmalısınız. Kazanılmış haklarınızı daha iyiye taşımak zorundasınız zira toplu iş sözleşmeleri bu yüzden yapılmaktadır. Tüm işçi ve emekçi arkadaşlarımın kişisel çıkarlardan uzak ortak çıkar ve menfaatler doğrultusunda birleşmeye davet ediyorum.

Yaşasın alın terinden ve emekten gücünü alan tüm işçi dostlarıma. Bizler her zaman sınıf bilincinde olan nerede bir haksızlık ve zulüm varsa hep karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Susturmaya çalışıyorlar, susmayacağız.
İşinle seni korkutuyorlar, korkmayacağız. İşçiler, emekçiler birleşe birleşe kazanacağız."

Keskin, eylemini sloganlarla sona erdirdi.