23 Eylül 2024 Pazartesi

KESK: KHK'lar gidecek biz geleceğiz

KESK İzmir Şubeler Platformu, bir kez daha KHK'larla ihraç edilenlerin iade edilmesi talebiyle açıklama yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, KHK'larla ihraç edilen emekçilerin işlerine iade edilmesi talebiyle bir kez daha eylem yaptı.

Karşıyaka Çarşısı'nda yapılan eyleme HDP Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

Kadın katliamları protesto edildiği eylemde, iktidara İstanbul Sözleşmesi'ni uygulaması için çağrı yapıldı.

Açıklama yapan Hasan Göçer, 2021 yılı için belirlenen asgari ücretle yine işçilerin sefalete mahkum edildiğini belirtti.

Meclis'te kabul edilen torba yasa ile dernek ve vakıflara kuyyum atanmasının önünün açıldığını da hatırlatan Göçer, 12 Eylül döneminde de demokratik kitle örgütlerinin hedef alındığını söyledi. Göçer, "Siz de aynı yoldasınız.  Sonunuzun onların son demi gibi olmasını istemiyorsanız, meri hukuka ve anayasaya aykırı olan bu yasadan derhal vazgeçin diyoruz"

KHK Komisyonu'nun görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını kınayan Göçer, "OHAL komisyonunun aldığı bütün kararlar iptal ve kendisi lağvedilene kadar, bu onurlu direnişimiz devam edecektir.  Uyarıyoruz zaman kaybetmeden ihraç arkadaşlarımız derhal görevlerine iade edilmeli. Ve diyoruz ki KESK'li ihraçlar onurumuzdur. KESK li ihraçlar yalnız değildir. KHK'lar gidecek biz geleceğiz" şeklinde konuştu.