23 Eylül 2024 Pazartesi

KESK: Kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz

KESK İstanbul Şubeler Platformu, kayyum rektör Bulu'yu protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istedi. Açıklamada, "Kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz" denildi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasına yönelik protestolara katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve işkence gören öğrencilerle dayanışmak için eylem yaptı.

Kadıköy İskele Meydanı'nda, "Üniversite A.Ş.'ye hayır! Kayyum rektör istemiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

Basın metnini okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Özev, öğrencilerin gözaltına alınmasının, iktidarın üniversitelerde özgür düşünceyi, bilimi, demokrasiyi, laikliği, barışı, eşitliği ve özgürlüğü savunan öğrencileri susturmak için yürüttüğü politikaların bir sonucu olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

"KESK olarak, rejimin ve rejime sadakatle itaat eden rektörlerin üniversitelere biçtiği kaftanı hep birlikte demokratik mücadele ile yırtabileceğimizi biliyoruz" diyen Özev, umut arttıkça korkuya hükmettiğini sananların iktidarlarını yitirme koruklarına da daha fazla tanık olduklarını dile getirdi.

Özev, şöyle devam etti: "Bu nedenle herkesi atanan kayyumu kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya çağırıyor, insan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz. Demokratik haklarını kullandıkları için gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Tüm örgütlü sesimizi çoğaltıyoruz. Karanlığınıza, şiddetinize, kayırmacılığınıza, dayatmalarınıza alışmıyoruz, itiraz ediyoruz. Öğrencilere şiddeti, üniversite kapılarına kelepçeyi, kampüse polis çağırmayı üniversiteyi yönetmek sanan kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz."