23 Eylül 2024 Pazartesi

KESK İzmir Şubeler Platformu KHK'li ihraçların işe iadesini istedi

KESK İzmir Şubeler Platformu "İşimizi geri istiyoruz" diyerek, KHK ile ihraç edilen emekçilerin işe iadesini için basın açıklaması yaptı. Eylemde konuşan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, "Faşizme karşı yürüttüğümüz mücadele sürecek" dedi.

KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK'lerle işlerinden atılan üyelerinin işe iadelerini istemek için "İşimizi geri istiyoruz" diyerek Konak Kemeraltı girişinde basın açıklaması yaptı. "KHK'ler gidecek biz kalacağız", "İşimizi geri istiyoruz", "Hak, hukuk, adalet" sloganlarının atıldığı açıklamaya KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen de katıldı.

KESK'TEN İHRAÇLARLA İLGİLİ İZMİR VALİLİĞİNE ÇAĞRI
Basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal okudu. İhraç edilenlerin dosyalarının görüşüldüğü OHAL İnceleme komisyonunun vermiş olduğu kararları değerlendiren Vardal, "Tekirdağ'dan Hakkari'ye kadar birçok arkadaşımız işine iade edildi. Elbette bunlar bizi mutlu ediyor ancak İzmir'den uzunca süredir görevine dönenlerle ilgili bir bilgiye sahip değiliz. İzmir Valiliğine sesleniyoruz, bu arkadaşlarımızın dosyalarının görüşülmemesi ile ilgili bir tasarrufunuz var mı? Yaklaşık 1 yıldır İzmir'den göreve iade edilen bulunmamakta. Bir an önce sonuçlandırarak komisyona bilgilendirerek bu duruma son verin" diye konuştu.

'TIPKI ÖĞRENCİLER GİBİ BİZ DE AŞAĞI BAKMAYACAĞIZ'
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için yapılan destek eylemlerine, gözaltılara ve tutuklamalara değinen Vardal, eyleme katılanların en doğal anayasal haklarını kullandığını söyledi.

KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen de "Halk pandeminin yarattığı işsizlik ve yoksullukla boğuşurken iktidar kaynakları 5 şirkete aktarıyor. Biz sermayeye değil, emekçilere bütçe dediğimiz için buradayız. Biz kamusal hizmetler piyasalaştırıldığı için halkın birçok kesimi eğitime, sağlığa ulaşamadığı için iktidarı eleştirdiğimiz için bugün bu torbadayız. Bizler asla teslim olmayacağız, tıpkı öğrenciler gibi biz de aşağı bakmayacağız. Bu halka iş, aş verilmesi mücadelemiz sürecek, faşizme karşı yürüttüğümüz mücadele sürecek" dedi.