23 Eylül 2024 Pazartesi

KESK: Gözaltılar toplumu sindirmek için

KESK Ankara Şubeler Platformu, basın toplantısı düzenleyerek gözaltına alınan üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.
KESK Ankara Şubeler Platformu, sabah saatlerinde gözaltına alınan üyeleirnin serbest bırakılması için basın toplantısı düzüenledi.
 
BES Genel Merkez binasında yapılan basın toplantısına KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar ve KESK'e bağlı sendikaların Ankara şube yöneticileri katıldı. Açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz okudu.
 
Yılmaz, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 1 No'lu Şube Başkanı İsmet Meydan, BES üyesi Belgüzar Sazak, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Sıddık Akın ve Adnan Vural'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltıların ülkenin içinde bulunduğu baskı ortamının geldiği son nokta olduğunu kaydetti.
 
Dosyada gizlilik kararı olduğunu ve gözaltı gerekçesini öğrenemediklerini belirten Yılmaz, iktidarın muhalif kesimleri sindirmeyi, baskı ve korku dalgası yaratmayı hedeflediğini ifade etti. Demokratik eylem ve etkinliklerin yasadışı gösterilidğini kaydeden Yılmaz, yerel seçim öncesindeki bu saldırıların gözdağı olduğunu belirtti.
 
Yılmaz, "KESK olarak üzerimizde yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, baskı ve şiddetin sona erdirildiği hiç kimsenin demokratik talepleri ve düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke için emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.