23 Eylül 2024 Pazartesi

KESK direnişteki Ekmekçioğulları işçilerini ziyaret etti

KESK, Çorum'da 78 gündür direnişte olan Ekmekçioğulları işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Çorum Emek ve Demokrasi Platformu da Gazi Caddesi'nde dayanışma standı açtı.

KESK heyeti, Çorum'da Birleşik Metal-İş'e üye oldukları için işten atılan ve 78 günder direnişte olan Ekmekçioğulları işçilerini ziyaret etti.

KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, KESK Mali Sekreteri Elif Çuhadar ile SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, Eğitim-Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, Eğitim-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan ve Tüm Bel-Sen Merkez Kadın Sekreteri Semra Kıratlı'dan oluşan KESK heyeti, sloganlarla karşılandı.

KESK heyeti adına konuşan Mehmet Bozgeyik, dayanışma duygularımızı ifade etti, kamu emekçilerinin metal işçilerinin her zaman yanında olduğunu dile getirdi. Bozgeyik, işten atılan işçilerin geri alınması için mücadelenin süreceğini, hak gasplarının önüne geçmek için mücadeleyi büyüteceklerinin altını çizdi.

Pandemi döneminde Kod 29 ile işten çıkarılmanın tam bir hukuk tanımazlık olduğunu, işten çıkarmaların sendikal örgütlenme özgürlüğünün engellenmesi demek olduğunu ifade eden Bozgeyik, "Bu baskı politikalarını kırana değin mücaleyi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

DAYANIŞMA STANDI KURULDU
Çorum Emek ve Demokrasi Platformu da açlık grevindeki Ekmekçioğulları Metal işçilerine destek amacıyla Gazi Caddesi'nde dayanışma standı açtı.

Stant açılışında yapılan basın açıklamasında konuşan KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, 1 yıllık pandemi döneminde kendilerini saraylara kapatanların, işçileri ve emekçileri fabrikalarda ve işyerlerinde ölüme hapsettiğini belirterek, pandemi süresince yüzlerce işçinin Covid-19'a yakalanarak hayatını kaybettiğini söyledi.

"İşimize, aşımıza, ekmeğimize göz dikenler var" diyerek konuşmasını sürdüren Bozgeyik, "Anayasal hakkını kullandığı için sendikaya üye olan işçiler ne yazık ki haksız-hukuksuz bir şekilde kapı önüne konuluyor. İşçiler sendikalı olarak işe dönene kadar birlikte mücadele edeceğiz. İşimize, aşımıza ve ekmeğimize sahip çıkacağız" dedi.

"Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz", "Yılgınlık yok, direniş var", "Yaşasın iş-ekmek-özgürlük mücadelemiz" sloganlarının atıldığı eylemde işten atılan Ekmekçioğulları işçileri de katıldı.