23 Eylül 2024 Pazartesi

KESK Denizli'den seslendi: Filistin'den Rojava'ya özgürlük

Filistin halkının dünyadan ve Türkiye'den hamaset ile süslenen timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklediğini kaydeden KESK Denizli Şubeler Platformu, Hamas'ın sivil halka yönelik eylemlerini de siyonist İsrail'in katliamlarını da kınadıklarını belirtti.

KESK Denizli Şubeler Platformu, Candoğan Parkında Filistin halkıyla dayanışma eylemi yaptı. "İsrail insanlığa karşı suç işlemiştir. Savaşa hayır" pankartıyla gerçekleşen eylemde sık sık, "Katil İsrail Ortadoğu'dan defol", "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Nehirden denize özgür Filistin", "Siyonist İsrail Filistin'den defol", "Biji aşiti biji azadi", "Filistin'den Rojava'ya özgürlük" sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan Hüseyin Özdemir, günlerdir İsrail'in işlediği savaş suçlarını hatırlattı. Filistin halkının katledildiğine işaret eden Özdemri, "Biliyoruz ki, devletler ‘ulusal çıkarlar' adı altında kapitalist sistemi, sermayenin önceliklerini gözetecek, buna göre pozisyon alacaklardır. Kendi işgal, saldırı ve savaş suçlarına kılıf bulacaklardır. Demokratik değerlerin ve kazanılmış hakların gasbı için bunu fırsata çevireceklerdir. Gerçekleşen de budur. Savaşı durduracak olan ezilen halklar ve emekçi sınıflardır" dedi.

Özdemir, şu çağrıyla devam etti: "Bu nedenle bir çağrımız da tüm emek ve demokrasi güçlerinedir: yaşama, geleceğe ve emeğimize sahip çıkmak için barış mücadelesini yükseltelim.  Bu noktada gerekli tüm adımların atılması için konfederasyonumuz  üzerine düşen tüm sorumluluk ve görevleri yerine getirecektir. Filistin halkı dünyadan ve Türkiye'den hamaset ile süslenen timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklemektedir. Bunun için; öncelikle saldırılar derhal durdurulmalı, ateşkes sağlanmalı, Filistin halkına yönelik abluka derhal kaldırılmalıdır. İsrail işgal ettiği topraklardan çekilirken tüm emperyalist güçler de bölgeden çekilmelidir. İsrail ile yapılan ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Ayrıca Filistin'i gerçek anlamda temsil etmeyen Hamas halka karşı sorumluluğunu yerine getirmeli ve barış yanlısı bir tutum izlemelidir. Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanmalı Filistinlilerin eşitliğini tanımayan hiçbir ‘çözüm' kabul edilmemelidir.
KESK olarak; namlularını sivil hedeflere yönelten Hamas'ın vahşete varan eylemlerini de Başta Gazze'deki hastaneye ve sivillere yönelik saldırı olmak üzere soykırımcı İsrail'in tüm saldırılarını kınıyoruz."

Eylem sloganlarla sona erdi.