20 Eylül 2024 Cuma

KESK: Bizi yıldırmak isteyenlere karşı İstasyon Meydanı'nda buluşalım

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, "Krizin faturasını emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin" şiarıyla Diyarbakır'da düzenlenecek bölge mitingine katılım çağrısında bulunarak, "Bizi yıldırmak isteyenlere karşı İstasyon'da buluşalım" dedi.
KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, "Krizin faturasını emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin" şiarıyla 16 Aralık'ta Diyarbakır'da düzenlenecek olan bölge mitingi öncesi il gezileri kapsamında Diyarbakır'da bulunan KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik'in katılımı ile basın toplantısı düzenledi.
 
Eğitim Sen 1 Nolu Diyarbakır Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında KESK'e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleri katıldı.
 
Toplantıda konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, sürece ilişkin genel bir değerlendirme yaparak, 16 Aralık günü Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yapılacak bölge mitingine çağrı yaptı. Diyarbakır bölge mitingi için çalışmalarını tüm il ve ilçelerde sürdürerek kamu emekçilerini alanlara çağırdıklarını belirten Bozgeyik, bu çalışmaları ise mitinge sayılı günler kalmasına rağmen sürdürdüklerini ifade etti. Bozgeyik, bölge mitinginin yükselen enflasyon ve buna bağlı olarak devam eden ekonomik krize karşı güçlü bir ses olacağını vurguladı.
 
Daha sonra söz alan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ise 16 Aralık'ta Diyarbakır'da düzenlenecek olan bölge mitingi öncesi il gezileri kapsamında Diyarbakır Adliyesi'nde broşür dağıtmak istemelerinin engellendiğini söyleyerek, engelleme kararı veren Başsavcı vekiline tepki gösterdi. Bölge mitinginin izinli olduğuna dikkat çeken Gezen, engellemelerin ise keyfi ve hukuksuz olduğunu kaydetti. Gezen, "Dayatılan engellemeler ile Anayasanın ne denli askıya alındığını, uluslararası hukuk normlarının altına imza attığımız sözleşmelerin nasıl hiçe sayıldığını görmüş olduk. Yine belediyelerde arkadaşlarımızın çalışmaları engellenmek istendi. Sendikal faaliyet haktır. Yeniden hatırlatmak gerekir. Sendikal faaliyetleri engellemeye çalışanlar asıl suçu işleyenlerdir. Tüm bu hukuksuzluklara imza atanlar da hukuk karşısında yaptıklarının hesabını verecek" ifadelerini kullandı.
 
Maruz kaldıkları engellemelere ilişkin tutanak tuttuklarını ifade eden Gezen, bölge mitingi kapsamında sürdürdükleri çalışmaları inatla devam ettireceklerini dile getirdi. Gezen, "Gerek belediye de gerek ise adliye de emekçiler çok ağır şartlarda çalışmaya devam ediyorlar. Bizler de sendikal faaliyetlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz ve teslim olmayacağız. Alanlarda bunu daha güçlü haykırmak için herkesi 16 Aralık'ta saat 13.00'te gerçekleştireceğimiz bölge mitingimize davet ediyorum. Ne kayyımlar ne baskılar bizleri hiçbir şekilde yıldıramayacak. Bizi yıldırmak isteyenlere karşı İstasyon'da buluşalım. Bizler bildiğimizi söylemeye ve emekçilerin haklarını korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.