22 Eylül 2024 Pazar

KESK Amed Şubeler Platformu: KHK ve OHAL örgütsüzleştiriyor

KHK ve OHAL rejiminin halkı örgütsüzleştirdiğine dikkat çeken KESK Amed Şubeler Platformu, 35'nci maddenin kaldırılmasını, ihraç edilenlerin işlerine geri dönmelerinin sağlanmasını istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35'inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemin 83'üncü haftasında Diyarbakır'da Hazal Park'ta bir araya geldi. "KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eylemde sık sık "Bijî berxwedana kedkaran" sloganı atıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Mehmet Nur Ulus, Kürtlerden, muhalefetten ve işçilerden intikam almak isteyen iktidarın, sorunları derinleştirdiğini söyledi. OHAL, KHK rejimi altında çok sayıda demokratik kitle örgütü, muhalif medyanın kapatıldığını hatırlatan Ulus, "Bedeli ne olursa olsun emek ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Ulus, "OHAL ve KHK rejimi tüm halkı örgütsüzleştiriyor. Hukuksuzluğu devam ettiriyor ve toplum huzurunu bozuyor. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, 35. maddenin uygulanmasına son verilsin, ihraç edilen arkadaşlarımız işlerine geri dönsün. Ayrıca ülkedeki tüm hukuk dışı ve antidemokratik uygulamalara da son verilsin" diye konuştu.