20 Eylül 2024 Cuma

KESK Adana bölge mitingine katılım çağrısı yaptı

Adana'da 15 Aralık'ta yapacakları bölgesel mitinge katılım çağrısı yapan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, "Mücadelemizin önündeki engelleri aşmanın tek yolu emek karşıtı ve sermaye dostu düzenin değişmesidir" dedi.
KESK Mersin Şubeler Platformu, 15 Aralık'ta Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda "Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye" sloganıyla gerçekleştirecekleri bölgesel mitinge katılım çağrısı yaptı.
 
SES Mersin Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, AKP'lilerin "kriz yok" açıklamalarını eleştirerek, iktidarın 16 yıllık politikasının ülkeyi çöküşe götürdüğünü kaydetti. Atasoy, "AKP, emekçilerin haklarını gasp ediyor, kamusal kaynakların yağma ve talanına devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 
KESK'e bağlı sendikaların açık bir saldırı ve baskı politikalarıyla karşı karşıya olduğunu ve sendikal hak ve özgürlüklerinin KHK'ler yoluyla yok edilmek istenildiğini belirten Atasoy, "AKP ve saray rejiminin uyguladığı ekonomik ve siyasal politikalarla temel hedef tüm toplumu tek adam iktidarına biat eden kullara dönüştürmek olmuştur. Yüzbinlerce kamu emekçisi, OHAL'den istifade çıkarılan KHK'ler eliyle haksız ve hukuksuz işten atılırken, bu aynı zamanda kadrolaşma ve yeni personel rejimini hayata geçirmenin aracı olarak kullanılmaya çalışılmaktadır" dedi.
 
"Bizler biliyoruz ki; insanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için, mücadelemizin önündeki engelleri aşmanın tek yolunun emek karşıtı, sermaye dostu düzenin değişmesidir" diyen Atasoy, herkesi 15 Aralık'ta Uğur Mumcu Meydanı'nda saat 13.00'te yapacakları mitinge çağrı yaptı.