24 Eylül 2024 Salı

KESK 2. Ortadoğu Barış Konferansı 13 Nisan'da İstanbul'da

KESK, 13-14 Nisan'da Bakırköy Tarık Akan Kültür Merkezi'nde 2. Ortadoğu Barış Konferansı düzenliyor. KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, herkesi, emek sorunundan kadın özgürlük mücadelesine Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin tartışılacağı konferansa davat etti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK),  13-14 Nisan'da 2. Ortadoğu Barış Konferansı düzenleyecek. Konferansa ilişkin KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik'in katılımı ile Eğitim-Sen 3 No'lu Şube binasında basın toplantısı düzenlendi. 
 
Öncelikle 31 Mart'ta yapılan yerel seçimleri değerlendiren Bozgeyik, AKP iktidarının büyük yenilgi aldığı, bunu hazmedemediği için de halkın gözüne baka baka hukuksuzluk yaptığını söyledi. İstanbul'da günlerdir oyların tekrar tekrar sayıldığını hatırlatan Bozgeyik, HDP'li belediye başkanlarının mazbatalarının KHK ile ihraç edildikleri gerekçesiyle verilmediğini kaydetti. 
 
Ortadoğu'da önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Bozgeyik, emperyalist ülkelerin desteğinde olan IŞİD çetelerinin bölgeyi cehenneme çevirdiğini hatırlattı.
 
Bozgeyik, "Ortadoğu'daki hegemonya savaşı bitmemiş, aksine soğuk savaş dönemi araçları kullanılarak, daha çok da diplomasi, ekonominin silah gibi kullanılması şeklinde devam ettiriliyor. Ortadoğu'da devam eden küresel güçler arası bir hegemonya savaşı söz konusudur. ABD bölgenin enerji-petrol-doğalgaz kaynaklarına nüfuz etme yarışını kaybetmemek için 'sürekli gerilim stratejisi' yürütüyor" dedi.
 
Bir yandan hegamonik savaşlar ve çatışmalar yaşanırken, diğer yandın da emek hareketlerin baskıcı rejimlerin emek karşıtı politikalarına karşı eylemlerini artırdığını söyleyen Bozgeyik, Cezayir'den Mısır'a, Lübnan'dan Irak'a, Ürdün'den İran'a kitlesel eylemlerle, protestolarla emekçilerin ekonomik ve siyasal taleplerle alanlara çıktığını hatırlattı. Bozgeyik, bu durumun ortak mücadele platformları yaratmak için kendilerine umut ve cesaret verdiğini vurguladı.
 
13-14 Nisan'da İkinci Ortadoğu Barış Konferansı'nı düzenleyeceklerini duyuran KESK Genel Başkanı Bozgeyik, Filistin'den Kürt özgürlük mücadelesine, kadın özgürlük mücadelesinden eşitlik sorununa kadar Ortadoğu'da emekçilerin yaşadığı sorunları tartışacakları bilgisini verdi. 
 
Bozgeyik, şöyle devam etti: "Savaşların, çatışmaların bedelini emekçiler, yoksullar, ezilenler ödüyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı 'sizler bir kurşunun fiyatını biliyor musunuz' diye sorduğunda, biz emekçiler bu fiyatın maaşlarımızdan kesildiğini iyi bildiğimizden bir kez daha barışa ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük. Bu konferansla bir yandan Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirirken diğer yandan ve asıl olarak Ortadoğu'daki emek örgütlerini, emekçi dostlarını bir araya getirerek barışa ilişkin neler yapabileceğimizi, nasıl müdahalelerde bulunabileceğimizi ve emekçilerin birliğini tartışmak, görüş alış verişinde bulunmak istiyoruz."
 
Bozgeyik, emek ve demokrasi güçleri başta olmak üzere herkesi yarın, Bakırköy Tarık Akan Kültür Sanat Merkezi'nde düzenleyecekleri 2. Ortadoğu Barış Konferansı'na davet etti.