22 Eylül 2024 Pazar

Kerkük il meclis toplantısı yapılamadan ertelendi

Kerkük il meclisi ve Valilik seçiminin yapıldığı 18 Aralık sonrası görev dağılımının yapılacağı ilk toplantı Arap ve Türkmen üyelerin katılmaması nedeniyle ertelendi.

Kerkük il meclisi ve Valilik için 18 aralıkta seçimler yapılmış görev dağılımı için 5 Şubat'ta ilk toplantısının yapılacağı ilan edilmişti. Pervin Fatih başkanlığında toplanan Kerkük il meclisi ilk toplantısına Arap ve Türkmen üyelerin  katılmaması üzerine yasal çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadan ertelendi.

Toplantı sonrası, Kürt ve Hıristiyan üyeler toplantının ertelenmesine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Toplantının pazartesi gününe ertelendiği duyuruldu.

YNK ve KDP tarafları arasın da seçimler sonrası valiliğin belirlenmesi üzerine ön görüşme trafikleri olmuş ilk toplantı girişimi ertelenmişti. YNK ve KDP yan yana gelerek valinin Kürt olması konusunda anlaştıklarını açıklamışlardı.

Kerkük seçimlerinde ise Türkmen ve Arap çevreleri ise valinin kendilerinde olmasını istiyor. Kerkük seçimlerinde YNK 5 KDP ise 2 sandalye kazanmıştı. Diğer Kürt partiler ise sandalye alamamışlardı. Arap bileşenler 6 ve Türkmen Cephesi 2, Hıristiyanlar 1 sandalye almıştı.