23 Eylül 2024 Pazartesi

Kerestecioğlu: Ankara'da meclis üyeliklerini hedefliyoruz

HDP'nin Çankaya Belediyesi Başkan adayı Filiz Kerestecioğlu, "Bazı yerlerde aday çıkarmıyor olmamız alanı boş bıraktığımız anlamına gelmiyor. Bu yüzden ilçelerde aday göstererek ve en önemlisi meclis üyeliklerini hedefleyerek yerel yönetimleri güçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çankaya Belediyesi Başkan Adayı Filiz Kerestecioğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları, yerel seçimlere bakışlarını ve kent demokrasisine ilişkin Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Kerestecioğlu, yerel seçimlere ilişkin Çankaya İlçesi'ne özel kısa bir sunum yaptı. HDP'liler olarak ana akım medyada yer bulamadıklarını ancak buna rağmen herkesin HDP'nin seçim stratejisine yönelik konuştuğunu hatırlatan Kerestecioğlu, "Bunun büyük kısmı karalama kampanyalarından oluşuyor ama bizim kazanacaklarımızdan feragat etmediğimiz ve kimin kazanacağını da belirleyebileceğimiz bir fırsatı elinde tuttuğumuz strateji belli ki işe yarıyor. İşte bu nedenlerden dolayı da iktidar cenahının tüm aktörleri bize daha fazla saldırıyor" dedi.
 
'LEYLA GÜVEN'İ SELAMLIYORUM'
 
Kent demokrasisi ve ülke demokrasisinin birlikte gerçekleşebileceğini belirten Kerestecioğlu, "31 Mart'ın hem ülke hem kent demokrasisine kapı aralayacak bir dönemeç olması için mücadelemizde devam edeceğiz. Gelir ve giderlerini sürekli olarak halkın denetimine sunan, sevgili Gültan Kışanak'a ve Küçükdikili'de ki belediyeciliği ile birçok kadını belediyecilikte peşinden sürükleyen ve barış için bugün de mücadele eden Leyla Güven'i selamlıyorum" diye kaydetti.
 
'MECLİS ÜYELİKLERİNİ HEDEFLİYORUZ'
 
Stratejilerinin ana hedefinin demokratik siyasetin önünü açmak olduğunu söyleyen Kerestecioğlu, "Ankara'nın her yerinde girdiğiniz andan itibaren afişler görüyorsunuz. En azından başkalarına bir yer ayırmak gerekir. Yollarda dahi bu eşitliği göremiyorsunuz. Her yeri Erdoğan'ın görüntüsü işgal ediyor. Buna karşı bizim seçim propagandasına karşı ana hedefimiz de baskı altında olan tüm kesimlerin sesini çoğaltmak. Bazı yerlerde aday çıkarmıyor olmamız alanı boş bıraktığımız anlamına gelmiyor. Bu yüzden ilçelerde aday göstererek ve en önemlisi meclis üyeliklerini hedefleyerek yerel yönetimleri güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Biat kültürünün ve rantın sürdüğü yerler değil halkın denetimine açık olmasını sağlıyoruz" diye belirtti.
 
'BAŞKA BİR BELEDİYECİLİK MÜMKÜN'
 
İstisnasız her partide alanda çalışanların kadınlar olduğu halde bu durumun rakamlara yansımadığını ifade eden Kerestecioğlu, AKP'nin açıklanan bin 297 adayından sadece 24'ünün kadın, CHP'nin 904 adayından 48'inin kadın, HDP'nin ise aday çıkardığı 251 yerin tamamında eş başkanlık sistemine göre kadınları aday gösterdiğini vurguladı. Kerestecioğlu, kendisinin de Çankaya'dan aday olmasının nedenin, belediye meclislerinde kadınların etkin olabileceği ve başka bir belediyecilik anlayışının mümkün olabileceğini gösterebilmek olduğunu söyledi. 
 
'YEMYEŞİL KENDİNE YETEN BİR KENT'
 
Ankara'nın AVM birincisi bir kent olduğunu belirten Kerestecioğlu, Çankaya'yı kent bostanlarıyla dolu kendine yeten yemyeşil bir demokrasi şehri yapma hayali olduklarını vurguladı. Kerestecioğlu, kent bostanları, üretici ve tüketici kooperatifleri, ucuz gıda, demokratik kültürü ile kendine yeten bir Çankaya'nın yalnızca bir hayal olmadığını söyledi.
 
Kerestecioğlu, Çankaya'ya dair vaatlerini şöyle sıraladı:
 
-Çankaya'nın 3'te 1'i tarım alanına müsait. Yüzde 2'si tarım alanları yüzde 11'i yeşil alan ve meralar olan bir ilçeden bahsediyoruz. Burada arazileri kullanarak üreticileri kooperatiflerini işler hale getirerek şeffaf bir üretim modeli oluşturabiliriz. Geçen gün İmrahor'daydım;  sırtımızı Sinpaş'a yüzümüzü ODTÜ ormanlarına dönerek çok güzel bir alanı tarım arazisi kullanmak mümkün.
 
-20 tarım ürünü balkabağı, marul gibi ürünler Ankara'nın önemli üretim araçları. Bunları daha da genişletebiliriz.
 
-Biz kooperatife açılacak yeri de bulduk. Maltepe'de Çankaya Çarşı. Beş yıldır bomboş bir yer. Burada üretici ve tüketici kooperatifleri ve kadınların işletebileceği bir semt pazarı ile burayı dönüştürmemiz mümkün.
 
-Halka doğrudan bir Pazar ve gençlik merkezi kurmak mümkün. Yani Ankara'nın kaderi betonlaşma ve imar rantı için üretim dinamiğinin heba edilmemesi olmamalı diyoruz.
 
-2018 yılında yaklaşık 148 bin metrekare arsa Çankaya Belediyesi tarafından satışa çıkarılmış. Buradan da açıkça anladığımız gibi aslında kent Bostonları için kullanılacak arsalar mümkün.
 
-Yaşlılar için, gençler ve kadınlar için dinlenme evleri, spor merkezileri, sığınaklar çoğaltılabilir.
 
-Tarihi binaları yıkıp yerine yeni bina yapacağız diyen garabet anlayışı yerine Saraçoğlu Mahallesi'nde ATO'da ve Ankara Garı gibi kentin hafızasını yaşatmaya ihtiyacımız var. Gar'da bir barış anıtını yükselterek barış hafızasını korumak mümkün. 
 
-Adıyla müsemma Sıhhiye. Sıhhiye neden şu anda olduğundan daha modern, halkın sağlığa çok rahatlıkla ulaşabileceği bir yer olmasın.