23 Eylül 2024 Pazartesi

Kenya Komünist Partisi'nden Leyla Güven'e destek mesajı

Kenya Komünist Partisi, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi yapan Leyla Güven'e destek mesajı yayınladı.
Kenya Komünist Partisi Genel Sekreteri Benedict Wachira, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevi yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile dayanışma mesajı yayınladı.
 
Leyla Güven'in direnişinin arkasında olduklarını belirten Wachira, "Parti olarak onun arkasındayız. Kenyalılar onun arkasında. Verilen çabalar boşa gitmeyecek" dedi.
 
Wachira mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Türk hükümetine Öcalan'a uygulanan tecride son vermek zorunda olduğunu söylüyoruz. Sadece tecridi kaldırmasının değil, aynı zamanda Öcalan'ı serbest bırakmasının zorunluluğunu ifade ediyoruz. O bir özgürlük savaşçısı. O halkının bağımsızlığı için savaşan bir kişi. O aynı zamanda insanlık için de savaşan birisi. Ve şunu söylüyoruz; kendi kaderini tayin etmek için, halk, işçi sınıfı ve kitleler için savaşan birini tutsak etmek doğru değil. Parti olarak Leyla Güven'e tam desteğimizi yolluyoruz."