23 Eylül 2024 Pazartesi

'Kent suçları'nı yazan gazeteci Yaman silahlı saldırıya uğradı

Bursa'da "kent suçları" diye adlandırılan imar rantına ilişkin yaptığı haberler nedeniyle defalarca tehdit edilen gazeteci Yaman Kaya, silahlı saldırıya uğradı. Gazeteciliğin geçmişte de böyle olduğunu dile getiren Kaya, yazmaktan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Gazetecilere yönelik saldırılar sürüyor. Bursa'da Başka Gazete haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Yaman Kaya, Fatih Sultan Mehmet Bulvarında bulunan iş yerinden çıkarken arabasında silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran Kaya, Tele1'den Bişar Arslan'a konuştu. İki el ateş açıldığını, saldıran kişiyi görmediğini belirten Arslan, saldıran kişinin otuz dakika boyunca kendisinin çıkmasını beklediğini aktardı. "Bulunduğum FSM Bulvarı Bursa'nın en popüler en işlek caddesi. İşyerimde orada. Aracımla soldan tam FSM Bulvarı'na geçecekken birden büyük bir patlama sesi duydum camların da patlamasıyla. Kısa süre bir şoka girince saldırganı göremedim. Görgü tanığı iki el ateş açıldığını söyledi, bir kovan bulundu, diğer kovan ise aranıyor. Saldırgansa yaya olarak kaçıyor" diyen Arslan, uzun süredir kent suçları diye tarif edilen yolsuzlukları yazdığını söyledi.

Kaya, "Sermaye ve rant gruplarından çeşitli tehditler alıyordum. Bazen aracılar geliyordu. Bu bahsettiğim yolsuzluklar 1 milyar lirayı aşan fazla konut imarı… Büyük ihtimalle bunları için yazdığım saldırı oldu. Tahminim bu yönde. FSM Bulvarında öldürme kastıyla yapılan bu saldırıyı yapsa yapsa bu rant çetesi yapmıştır. Belli bir kesim bu yazılardan rahatsız oldu" dedi.

Bursa'da korkunç bir imar rantı döndüğünü ve bunları yazmaya devam edeceğini belirten Kaya "Netice de gazetecilikte geçmişte de böyleydi. Bunlar bu kurşunu sıktılar diye biz yazmaktan vazgeçecek değiliz" ifadelerini kullandı.