23 Eylül 2024 Pazartesi

Kemalbay'dan grevdeki işçilere ziyaret: Birlikte kazanacağız

Çiğli Belediyesi'nde grev 6. gününde. İşçileri ziyaret eden HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, yeryüzündeki tüm değerleri işçi ve emekçilerin yarattığını kaydetti. Kemalbay, sermaye düzenine karşı birleşik mücadele yürütme çağrısı yaptı. 

Çiğli Belediyesi Çibel A.Ş. ile DİSK Genel İş Sendikası 8 No'lu Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi sürecinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan işçilerin direnişi 6. gününde. Bugün de sabahın erken saatlerinde belediye binası önünde bir araya gelen işçiler, talepleri kabul edilene kadar grevlerini sürdüreceklerini söyledi. İşçiler, sık sık "İsyan, grev direniş", "Zafer direnen emekçinin olacak" ve "Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa", "Sadaka değil toplu sözleşme" sloganları attı. Direnişte olan işçileri Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir milletvekili Serpil Kemalbay ve parti yöneticileri ziyaret etti.

'YERYÜZÜNDE BÜTÜN DEĞERLERİ İŞÇİ VE EMEKÇİLER YARATIYOR'
HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, direnişi selamlayarak, işçi ve emekçilerin yeryüzünde bütün değerleri yaratanlar olduğunu söyledi. Kemalbay, "Bütün emeği harcayan, alın terini dökenlerdir. Ağır sömürü koşullarına maruz kalan yine emekçilerdir. Bizler istiyoruz ki sadece İzmir, Çiğli Türkiye'de değil bütün dünyada emeğin hakları verilsin. Onun için yükselttiğiniz bu direniş son derece anlamlı ve değerlidir" diye konuştu. Halklar, ezilenler, işçi ve emekçilerden yana yeni bir yaşam inşa etmek istediklerini söyleyen Kemalbay, böyle bir dönemde direnmenin, dayanışmanın ve özellikle birleşmenin önemli olduğunu vurguladı.

'SERMAYE DÜZENİ ZENGİNLİĞİNE ZENGİNLİK KATIYOR'
Türkiye'nin büyük bir ekonomik bunalım yaşadığını sözlerine ekleyen Kemalbay, "Ekonomik buhranı işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar yaşıyor. Sermaye düzeni ise zenginliğine zenginlik katıyor. Yoksuldan alıp zengine veren bir iktidar, bir düzen var. Buna karşı birleşerek Türkiye de yeni bir demokrasi inşasını hep beraber kazanacağız. Mutlaka kazanacağız birlikte kazanacağız" dedi.

Direnişe destek ziyaretleri sürerken, işçiler, taleplerin karşılanması için Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü'yle görüşmek için belediye binasına gitti.