22 Eylül 2024 Pazar

KDP pusu kurup 2 gerillayı yaraladı

İşgalci Türk devletiyle işbirliği içinde Kürt halkına ihanet eden KDP, dün Girê Amediyê'de araçla ilerleyen gerillalara pusu kurdu. KDP güçlerinin açtığı ateş sonucu 2 gerilla yaralandı.

Güney Kürdistan'da çatışmalar devam ederken, KDP işgalci Türk devletiyle işbirliğini sürdürüyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada, işgalci Türk ordusuna yönelik eylemlerinin sürdüğünü duyurdu. Bölgede KDP ile Türk devletinin işbirliğinin devam ettiği kaydedilen açıklamada, dün sabah 11.00 civarında Girê Amediyê'ye doğru 2 araçla ilerleyen gerillalara Sergelê mıntıkasında KDP güçlerinin pusu kurulduğu belirtildi.

ANF'de yer alan haberde, KDP'nin doçka kurulu araçla gerçekleştirdiği saldırıya Türk keşif uçaklarının devreye girerek destek verildiği belirtildi. 2 gerillanın yaralandığı bilgisine yer verilen HPG BİM açıklamasında İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya da yanıt verildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Güçlerimize karşı kurulan pusu sonucu çatışma başlamıştır. Bizler, Kurdistan'ı işgal eden Türk devletiyle çatışma halindeyken bir Kürt gücünün bu denli işgalci güçlere hizmet olsun diye karşımıza çıkması utanç verici bir durumdur. Bir daha bu tür durumların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. Biz, her şeye rağmen kendi açımızdan sorumlu davranmayı sürdüreceğiz."