28 Eylül 2024 Cumartesi

KCDK-E Paris'teki saldırıya karşı halkı sokaklara çıkmaya çağırdı

KCDK-E, Paris'te Kürt Kültür Merkezine yönelik katliam saldırısının ardından açıklama yaptı, halkı sokağa çıkmaya çağırdı. KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar da, saldırının Ankara'da planladığını söyledi.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezine yönelik katliam saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Saldırganın kim olduğuna bakılmaksızın Türk devleti tarafından yönlendirildiğine işaret edilen açıklamada, "Bütün dünya kamuoyu bilmelidir ki, bu katliam Kürtleri her yerde hedef haline getiren, soykırım politikaları ile her türlü katliam ve saldırıya açık tutan Türk devletinin politikalarından ve teşvikinden bağımsız değildir" denildi.

Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü kirli savaş politikalarıyla hedef haline getirdiği kaydedilen açıklamada, "Türk devleti, ordusu, polisi ve tüm DAİŞ gibi çete yapılarla Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı topyekun savaş ve kriminalizasyon politikalarını uluslararası alanlara taşırıyor. 2013'te aynı şehirde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i katleden katil devlet politikası, aynı motivasyon ile bugün tekrar bir katliam gerçekleştirmiştir. Eğer Fransa devleti bu katliamı, tüm yönleriyle açığa çıkarmış olsaydı, bugün bu katliam gerçekleşmemiş olabilirdi" diye belirtildi.

KCDK-E, halka katliam saldırısının yaşandığı Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi bir araya gelme, Avrupa ülkelerdeki halka ise bulundukları şehirlerde sokağa çıkma çağrısı yaptı.

AYDAR: SALDIRI ANKARA'DAN PLANLANDI
KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar da Medya Haber TV'ye konuştu, saldırının Ankara'da planladığını söyledi.

Aydar, "Kim olduğunun bir önemi yoktur. 10 yıl önce nasıl ki Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez arkadaşlarımız katledilmişse bu saldırı da benzeridir. Türkiye devleti sorunu ulusallaştırıyor. Rojava, Güney'de yaptığı saldırıları Avrupa'ya taşıyor" dedi.