25 Eylül 2024 Çarşamba

Kayıp yakınları: Galatasaray Meydanını bırakmaya niyetimiz yok 

Cumartesi Anneleri 943 hafta açıklamasına yönelik polis saldırısında kayıp yakınlarının gözaltına alınmasına ilişkin İHD'de düzenlenen basın toplantısında Galatasaray'dan vazgeçilmeyeceği kaydedildi. Kayıp yakını Karakoç, "Biz ısrarla o alana sahip çıkacağız, o alanı bırakmak gibi bir niyetimiz yok" diye vurguladı. 

İnsan Hakları Derneği (İHD), Cumartesi Annelerinin Galatasaray Meydanında yapmak istediği eyleme polis saldırısı ve İHD Genel Başkanı Eren Keskin'in de aralarında olduğu 16 kişinin gözaltına alınmasına dair basın toplantısı düzenledi. İHD Şube binasında yapılan toplantıya kayıp yakınlarının yanı sıra çok sayıda hak savunucusu katıldı.

İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu üyesi Zeynep Yıldız, eylem yapılabilseydi okuyacakları açıklamayı paylaştı. Kayıpları ziyaret edebilecekleri bir mezarları olmadığı için Galatasaray Meydanına karanfil bırakmak istediklerini dile getiren Yıldız, 16 kişinin gözaltına alınmasının Anayasa Mahkemesi kararının ihlali olduğunu kaydetti. Yıldız, 244 haftadır yasaklanan kayıplarla buluşma mekanı Galatasaray'dan vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Kayıp yakını Rıdvan Karakoç'un kardeşi Hasan Karakoç ise insanlık onuru için mücadele ettiklerini söyledi. Karakoç, "Yıllarca biz Galatasaray Meydanında oturduk ancak Süleyman Soylu'nun açıklamasından sonra oraya saldırmaya başladılar. Galatasaray Meydanı 30 yılı bulan bir mücadele alanımızdır. Kayıplarımızla buluşma alanımız. Son 3 haftadır biz oraya çıkıyoruz ve her çıktığımızda bizi gözaltına alıyorlar. Biz ısrarla o alana sahip çıkacağız, o alanı bırakmak gibi bir niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.