23 Eylül 2024 Pazartesi

Kayı İnşaat işçilerinden patron Coşkun Yılmaz hakkında suç duyurusu

İnşaat Sen Hukukçular Koordinasyonu, Kayı İnşaat işçilerinin maaşlarını 2 yıldır ödemeyen patron Coşkun Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnşaat-Sen Hukukçular Koordinasyonu, sendikaya bağlı Kayı İnşaat işçilerinin maaşlarını 2 yıldır ödemeyen patron Coşkun Yılmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

"Kayı İnşaat patronu Cengiz Yılmaz işçilerin alacaklarını vereceksin" pankartı ve "Coşkun Yılmaz'ı kimler koruyor", "Alacağımızı almaya geldik" dövizleri taşınan açıklamada, "Direne direne kazanacağız", "Coşkun Yılmaz hakkımızı ver" sloganları atıldı. 

Hukukçular Koordinasyonu adına açıklama yapan Avukat Sevda Bayram, Coşkun Yılmaz'ın yöneticisi olduğu Kayı İnşaat bünyesindeki yaklaşık 300 işçinin sözleşme yükümlülükleri gereği inşaatları tamamlamak üzere çalıştıklarını, ancak 2018 Aralık ayı itibari ile işçilerin hak edişlerinin verilmemeye başlandığını ifade etti.

Bayram, "işçi alacaklarının ödenmemesine yönelik eylemleri suç teşkil eden Coşkun Yılmaz'ı ve bu süreçte Coşkun Yılmaz ile bilinçli olarak birlikte hareket eden kişilerin tamamını Savcılığa bildireceğimizi ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar adliye binasına girerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.