25 Eylül 2024 Çarşamba

Kaya'nın cenazesi asker ablukası altında defnedildi

Tutak ilçesinde 6 Aralık günü yapılan operasyonla öldürülen Murat Kaya gece saatlerinde askeri abluka altında defnedildi.

Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar köyüne 6 Aralık günü sabah saatlerinde jandarma ve polis tarafından operasyon yapıldı ve çatışma çıktı. Aynı gün İçişleri Bakanlığı tarafından operasyonla ilgili yapılan açıklamada, köyde 4 PKK'linin öldürüldüğü açıklanmıştı. 

Çatışma esnasında Murat Kaya adlı köylü de öldürülmüştü. Kaya'nın cenazesi ise 3 gündür ailesine verilmiyordu. Kaya’nın cenazesi gece geç saatlerde asker ablukası altında defnedildi. Cenazenin defnedilmesi sırasında ise kimsenin bulunmasına izin verilmedi. 

GÖZALTINDAKİ KÖYLÜLER AVUKATLARI İLE GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR
Öte yandan, operasyon sonrası onlarca köylü gözaltına alındı.

İfadelerin işkence altında alındığı söylenirken Jandarma Komutanlığı’na giden avukatlar ise zorla dışarı çıkarılıp içeri alınmıyor. Gözaltındakilerin durumuna ilişkin ise haber alınamıyor. Öldürülen Murat Kaya'nın eşi Zozan Kaya da hala gözaltında tutulurken, 3 aylık bebeğinin emzirilmesine ise izin verilmiyor. 

Köylülerden alınan bilgilere göre gözaltında bulunanların isimleri şöyle: Hanım Aksoy, Gönül Aksoy, Birgül Çetin, Zozan Kaya, Cemal Aksoy, Ahmet Aksoy, Kemal Aksoy, Sıddık Çetin.

Cemal Aksoy'a ise işkence edildiği ve Van eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde askerlerin gözetiminde tedavi gördüğü iddia ediliyor.