24 Eylül 2024 Salı

'Katliamın azmettiricisi Erdoğan ve Soylu'

HDP İzmir İl örgütüne yönelik katliam saldırısı Paris ve Londra'da protesto edildi. Paris'te yapılan ortak eylemde, "Bu katliamın azmettiricileri, faşist şef Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur" denildi.

HDP İzmir İl örgütüne yönelik katliam saldırısı Paris, Londra, Frankfurt ve Bremen'de protesto edildi. Paris'te yapılan ortak eylemde, "Bu katliamın azmettiricileri, faşist şef Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur" denildi.

HDP'ye yönelik katliam saldırısı Fransa'nın başkenti Paris ve İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto edildi.

Strasbourg Saint Denis Kemeri önünde bir araya gelen kitle, faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın fotoğrafları ve HDP bayrakları taşıdı. Eyleme, ACTIT, CDK-F, SKB, TJK-F, Odak, ADHK, Birkar ve AGEB'liler katıldı.

Eylemde ACTIT adına yapılan konuşmada, "Bu saldırı ve katliam iktidarın açık bir provakasyonudur. Bu katliamın azmettiricileri her fırsatta HDP'yi hedef alan konuşmaları ile faşist şef Tayyip Erdoğan ve haftalar önce meclis kürsüsünde tüm muhalefeti tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur. Suruç'ta, Ankara'da, Amed'de faşist şeflik hedef göstermiş, çeteleri, tetikçileri görevlerini yerine getirmiştir. Şimdi HDP ile omuz omuza olma zamanıdır" denildi.

CDK-F adına yapılan Kürtçe konuşmada ise, "Bizi yok sayan faşist rejim şimdi de HDP'ye saldırarak susturmak istiyor. Bu katliam ve saldırılar bizi yolumuzdan çeviremeyecektir. Halkımızla mücadeleye devam edeceğiz" diye belirtildi.

Eylem sloganlarla sona erdirildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da da Demokratik Güç Birliği'nin çağrısıyla Wood Green Kütüphanesi önünde eylem yapıldı.

Korkakların iktidarının sona yaklaştığı ve ömrünü uzatmak için çete-mafya yöntemlerini kullandığı belirtilen eylemde, "Binlerce kilometre uzaktan mücadeleye destek vermeye devam edeceğiz" denildi.

FRANKFURT 
Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme, Frankfurt NCK, AGİF, ADHK, Women Defend Rojava (WDR), ATİK, AKD, Haziran Kültür Evi ve çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde sık sık "Katil Erdoğan", "Kadın katili Erdoğan", "Kirli ellerinizi HDP'den çekin" ve "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganları atıldı. Poyraz şahsında devrimci mücadelede yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlayan eylemde, HDP'nin her yerde ve her koşulda sahiplenme vurgusu yapıldı.

Eylem, ZORA adına yapılan kısa açıklamanın ardından sona erdi.

BREMEN
Almanya'nın Bremen kentinde Avrupa Kadın Dayanışması, "Bir gün daha beklemeden herkesi HDP'yi sahiplenmeye çağırıyoruz" şiarıyla HDP İzmir İl Örgütü'nde geliştirilen katliam protesto edildi.

Bremen Eyaleti Parlamentosu önünde yapılan eylemde, "Failler belli, Soylu, Erdoğan, Bahçeli, Şer odağıdır" pankartını taşıdı. Eylemde yapılan konuşmada, katliama karşı kamuoyuna tepkisiz ve duyarsız kalmama çağrısı yaparak, Alman devletinden AKP-MHP şer ortaklığına verdiği desteğini de sonlandırılmasını istedi.

Açıklamanın devamında "Geçtiğimiz günlerde Almanya Dışişleri Bakanlığı HDP'nin kapatılması için AYM'ye yapılan başvurunun ardından yaptığı açıklama vahimdi. Alman hükümeti her AKP-MHP diktatör rejiminin sırtını sıvazladığında Kürdün çocukları bunun bedelini ödüyor" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından bekleyişini sürdüren kitleye faşist bir grup saldırdı. İki eylemci aldığı darbeler sonucu yaralanırken, polisin müdahalesi sonucu saldırı durduruldu.

Eylemcilerin Parlamento önündeki bekleyişini sürdürüyor.