24 Eylül 2024 Salı

Katliamın 140. ayında seslendiler: Roboskî'nin hesabını soracağız

Roboskî İçin Adalet Girişimi, katliamın 140.ı ayında, "Roboskî'nin sorumluları hesap vermeden helalleşme ve adaletten söz edilemez" açıklaması yaptı.

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Roboskî Katliamının 140. ayına dair İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi binası önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Katiller bulunsun, Roboskî bir daha asla" pankartı açıldı. Roboskî İçin Adalet Girişimi üyesi Tanju Gündüzalp, katliamın üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen adalet arayışının sürdüğünü vurguladı.

Gündüzalp, "Adaletin sağlanacağı güne kadar her ay burada olacağız. Ya Roboskî ve bölge halkı başta olmak üzere hepimizin vicdanını rahatlatacak adımları atacaksınız ya da insanlık tarihinin kirli, yüz kızartıcı hafızasında hak ettiğiniz yerde konumlanacaksınız" dedi. Adalet gelmediği sürece ülkede katliamların devam edeceğine dikkati çeken Gündüzalp, "Hiçbir katliam yargıdan azade kalmayacak, bugün ya da yarın hesabı sorulacak, sorumlular yargılanacak" diye kaydetti.

Roboskî'ye adalet gelmeden ülkeye adaletin gelmeyeceğini vurgulayan Gündüzalp, şöyle devam etti: "Yaşadıklarımızın aslı; devlet, cezasızlık, savaş ve adaletin olmayışıdır. Biz, adalet arayışının, bir arada ve barış içerisinde yaşamanın tarafıyız. Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboskî ve tüm katliamlar için bir araya gelerek adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. 'İnsan olarak ne yapabilirim' sorusunu soran herkese her ayın 28'inci günü Roboskî Katliamı'nı hatırlatmaya, haykırmaya, 'gelin sesimizi birlikte yükseltelim' demeye devam edeceğiz. Roboskî, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboskî'den geçecektir. Bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır. Acının utandığı, devletin utanmadığı Roboskî'nin sorumluları hesap vermeden helalleşme ve adaletten söz edilemez."