22 Eylül 2024 Pazar

Katledilmemek için özsavunmasını kullandı

Yıllarca sistematik şekilde cinsel, fiziki ve psikolojik şiddet gören ve "öldürmem döverim, karakolda en fazla yarım saat kalırım" diyen evli olduğu Murat Aydın'ı özsavunmasını kullanarak öldüren Rümeysa Aydın'ın avukatı Çallıoğlu, müvekkilinin beraat etmesi gerektiğini kaydetti. 

Kendisine sistematik cinsel, fiziki ve psikolojik şiddet uygulayan evli olduğu Murat Aydın'e karşı özsavunmasını kullanan Rümeysa Aydın, gözaltına alındı. 

Rümeysa Aydın, Murat Aydın'ın kendisine daha önce, "Öldürmem, döverim. Ben karakolda en fazla yarım saat kalır, çıkar gelirim. Başına tekrar bela olurum. Hadi sıkıysa şikayet et. İşkencenin kralını yaparım" tehditlerinde de bulunduğunu, tüfeği kafasına dayayarak tetik düşürdüğü, Mayıs ayında bıçak dayadığını ve cinsel şiddet gördüğünü aktardı.

7 yıl boyunca düzenli ve sistematik olarak her türlü şiddeti gören Rümeysa Aydın, katledilme korkusuyla şikayetçi olmadığını ifade etti. Murat Aydın tarafından şikayetçi olmasının engellendiği belirten Rümeysa Aydın, Murat Aydın'ın şikayetçi olmasını fark etmesi üzerine iki gün boyunca odaya kitlendiğini, yemek ve su dahi vermeyen Aydın tarafından alıkonulduğunu aktardı.

Avukat Neslihan Çallıoğlu ise, "Bu olayda avukatlık cübbemi bir yana bırakarak, bir kadın olarak konuya değinmek istiyorum. Rümeysa 7 yıl boyunca düzenli ve sistematik olarak her daim şiddet görmüş bir kadın. Ne yazık ki şikayetçi olursa başına daha kötüsünün geleceğini düşünerek şikayetçi olamamış. Şiddet öyle bir yere varmış ki, sadece kendisi değil, çocukları ve annesi de bu şiddete maruz kalmış durumda. Biz mahkemelerin bu konuların hepsini dikkate alacağına, toplum vicdanının tecelli edeceğine ve yargılama sürecinde Rümeysa'nın toplum vicdanında beraat edeceğiniz düşünüyoruz" diye konuştu.