30 Eylül 2024 Pazartesi

Kastamonu'da sel: 118 köye ulaşılamadı

Kastamonu'da bir kez daha sel felaketi yaşandı. 118 köye ulaşılamazken bir kişinin kayıp olduğu duyuruldu. 

Batı Karadeniz'de etkili olan sağanak yağışlar sel meydana geldi. Selin en çok etkili olduğu bölgelerden Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde çok sayıda halk mahsur kaldı. 

Geçen yıl da selin vurduğu ve can kayıplarının yaşandığı Bozrukt'ta, Ezine Çayının debisi sel suları ile birlikte yeniden yükseldi. 

Kastamonu için kırmızı alarm verilirken, 118 köye ulaşılamadı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); Batı Karadeniz'de Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sinop'taki yağış dolayısıyla taşkın riskinin tehlikeli boyuta ulaştığını bildirdi. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda Kastamonu'nun İnebolu, Bozkurt, Abana, Çatalzeytin, Küre, Pınarbaşı, Şenpazar ve Cide ilçeleri; Karabük Merkez, Ovacık ve Safranbolu; Zonguldak'ın Devrek ve Gökçebey ilçeleri ile Bartın'ın Merkez ve Sinop'un Ayancık ilçesinde taşkın riskinin tehlikeli boyuta geldiği belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da ikinci kez sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'da 1 kişinin kayıp olduğunu duyurdu.