30 Eylül 2024 Pazartesi

Kasım ve Osman'ın mezar anmasına engel

33 düş yolcularından Kasım Deprem ve Osman Çiçek'in Suruç şehitliğinde bulunan mezarı başında yapılmak istenen anma engellendi. Mezarlık girişini kalkanlarla kapatan polisin sadece aile ve milletvekillerinin girişine izin vereceğini söylemesi üzerine kitle kapının önünde açıklama yaptı.

Suruç şehitlerinden Kasıp Deprem ve Osman Çiçek'in Urfa'nın Suruç ilçesinde bulunan mezarlığında yapılacak anma polisler tarafından engellendi. Mezarlığın girişini kalkanlarla kapatan polisler, sadece ailelerin ve milletvekillerinin mezara girmesine izin vereceklerini söyledi. 

Bunun üzerine aile ve milletvekilleri de mezarlığı girmeyi reddetti ve 33'lerin yoldaşlarıyla birlikte mezarlık önünde açıklama yaptı. ESP üyesi Soner Çiçek, "Bu korku nedendir. Ölülerimizi anmak. Vahşi bir katliamda hayatlarını kaybeden arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı anmamız korkuları. Çünkü onların anılarını, ideallerini büyütme, mücadelelerini sürdürme kararlılığımızdan korkuyorlar. Biz bu mezarlığa da Amara'ya da geleceğiz. Yoldaşlarımızı anacağız" dedi. 

Katliam sonrası devam eden Suruç davasında yaşananları hatırlatan Çiçek, arkasındaki polis barikatını işaret ederek aynı anlayın karşılarına çıktığını söyledi.