25 Eylül 2024 Çarşamba

Kasım şehitleri Kobane'de anıldı

Kasım ayı dolayısıyla Kobane'de düzenlenen etkinlikle devrim şehitleri anıldı. 

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobane kentinde Şehit Aileleri Kurumu ve TKŞ tarafından Kasım şehitler ayı dolayısıyla anma düzenlendi.

Kobane'de bulunan Şehit Dicle Şehitliğinde gerçekleştirilen anma Rojava ve dünya devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Anmada ilk olarak Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Fırat Bölgesi Yürütme Konseyi Üyesi Ehmed Xoce konuştu. Xoce konuşmasında, "Bu topraklarda sadece kasım ayında 177 özgürlük savaşçısı şehit düştü. Bu şehit yoldaşlarımızın Rojava Kürdistanı'nın inşasında büyük emekleri ve kanları vardır. Kim Rojava Kürdistanı'nın inşası için adım atmak isterse şehitlerimizin izinden yürümesi gerekir" diye kaydetti.

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu adına konuşan Erdal Cebo, "Devrimin başlangıcında Rojavanın her cephesinde büyük savaşlar verildi. Bu savaşları verenlerden bir tanesi de MLKP'dir. Özgür ve onurlu yaşamımızı ezmek için üzerimizde karanlık ve kirli yöntemler uygulandı. Bunların karşısında onurumuzu ve özgürlüğümüzü korumayı başardık Bugünde aynı kirli ve karanlık işgalci saldırılarla yüz yüzeyiz. Emperyalistler ve bölgenin gerici güçleri sömürgeci Türk faşizminin eliyle devrimimizi özgürlüğümüzü ve onurumuzu ezmek ve yıkmak istiyorlar. Serekaniye ve Gıre Spiye yönelik ağır saldırılara karşı tarihi bir direniş sergilendi. Bu onurlu direnişin sahipleri huzurumuzdaki şehitlerimizdir" diye kaydetti.

Aynı zamanda Kasım ayının MLKP bakımından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Cebo, "MLKP Efrin'den Kobaniye, Şengalden Serekaniye'ye Rojavanın her cephesinde devrimin zaferi için savaştı, şehitler verdi. İşte şimdi şehitlerimizin huzurundayız ve söz veriyoruz. Özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz, devrimimizi savunacağız. Toprağımızı terk etmeyeceğiz. Şehit Sarya yoldaşın söylediği gibi 'Eğer gerekirse şehit de düşeriz.' Şehitlere sahip çıkmanın anlamı budur. Toprağına sahip çıkmanın anlamı budur. Önümüzde tek bir görev var direneceğiz. Biz kazanacağız." dedi.

Anma şiirlerin okunması ve mumların yakılmasıyla sona erdi.