23 Eylül 2024 Pazartesi

Kasım Şehitler Ayı nedeniyle şehitler müzesi açıldı

TKŞ, Rojava savunmasında ve Kürdistan'ın diğer parçalarında ölümsüzleşen MLKP savaşçılarının anısına kişisel eşyalarından oluşan gezici şehitler müzesi açtı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Hesekê'de gezici şehitler müzesi açtı. TKŞ Hesekê binasında gerçekleşen etkinliğe Rojava savunmasında ölümsüzleşen şehit Alişêr Deniz Tugayı savaşçılarının ailelerinin yanısıra, MLKP savaşçılarının ölümsüzlük belgesini alan aileler de katıldı. MLKP savaşçıları ve 33 Suruç şehidine ait kişisel eşyaları ve devrim şehitlerinin fotoğraflarının sergilendiği etkinlik bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

'KOMÜNİSTLER OLARAK HER YERDE KAN DÖKTÜK'
Etkinlikte konuşma yapan TKŞ temsilcilerinden Cemîl Sîdwo, Rojava topraklarının Kürdistan bakımından öneminden bahsetti. Komünistlerin devrim başladığından itibaren devrimin bir parçası olduğunu ifade eden Sîdwo "Bu yüzden de kan dökmediğimiz şehir kalmadı. Komünistler olarak her yerde kan döktük" dedi.

'BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Komünistlerin Rojava'ya ağırlık verdiklerini ve omuzlarına düşen görevleri yerine getirdiklerini vurgulayan Sîdwo, şunları kaydetti: "Buradaki bütün ailelerimiz şehitlerle onur duyuyorlar. Her şehit ülkemiz için en değerli olan şeylerini verdi. Bedel ödemeye devam edeceğiz. Düşman ne kadar ağır saldırılarla üstümüze gelse de hiçbir zaman baş eğmeyeceğiz. Hem Kürdistan için hem de ezilen halkımız için her yerde savaşacağız ve var olacağız."

Şehitlerin fedakarlıklarıyla bu seviyeye ulaştığını belirten Sîdwo, "Yoldaşlar kendilerini bizim önümüze attılar. Bize yol açtılar. Bizler de yollarının takipçileriyiz" dedi. Rojava devriminde ölümsüzleşenlerin büyük insanlar olduğunu ifade eden Sîdwo, "Her yerde Şehit Baran'ın, Şehit Ahmet'in yollarının takipçisi olacağız. Verdiğimiz yüzlerce şehidin takipçisiyiz" dedi.

'ONLARDAN ÖĞRENİYORUZ'
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) sözcüsü Destan Serhed ise komünistlerin Rojava topraklarında attıkları her adımda şehit verdiklerini kaydetti. Her adımda önemli hatıralar bıraktıklarını belirten Destan Serhed şunları ifade etti: "Buradaki bazı arkadaşlar şehit düşen yoldaşları tanıyor. Şehitlerin fotoğraflarını gördüklerinde bir anıları akıllarına geliyor. Anılarımız aklımıza geldiğinde, bir fotoğraflarını gördüğümüzde irademiz, direnişimiz güçleniyor. Onlardan öğreniyoruz."

Şehitlerin takipçisi olunması gerektiğini vurgulayan Destan Serhed, "Yarım kalan hayallerinin biz takipçisi olmalıyız. Biz her genç ve genç kadın olarak şehit yoldaşlarımızdan öğrenmeliyiz. Şehit Baran'dan Şehit Zîlan'a ve diğer yoldaşlarımıza kadar onları hayatımızda gerçek kılabilmeliyiz" dedi.

Ölümsüzleşen komünistlerin arkasında birçok anı bıraktığını kaydeden Destan Serhed, "Biz de bu anılar üzerinden yürümeliyiz. Önümüzdeki en büyük örnek Şehit Alişêr Deniz Tugayı'dır. Baran yoldaşın, Serfîraz yoldaşın, Yılmaz yoldaşın ve birçok başkaca yoldaşın fedakarlıklarıyla oluştu" dedi. Ölümsüz komünistlerin eşyalarını görünce sahip oldukları hissin daha farklı olduğunu ifade eden Destan Serhed, "Sadece eşyalarını değil aynı zamanda bize fikirlerini de bıraktılar. Bu yüzden bu fikirleri gerçekleştirmeliyiz" dedi.

'SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Etkinlikte konuşma yapan Şehit Alişêr Deniz Tugayı savaşçılarından Yamin Mazlûm ise, Rojava devrimi savunmasında ölümsüzleşen Tugay savaşçılarını ve devrim şehitlerini anan Mazlûm, Tugayın Til Temir cephesinde devrimi savunma görevlerini sürdürdüğünü kaydetti.

Şehit Alişêr Deniz Tugayı olarak şehit verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade eden Mazlûm, "Şehitlerin yürüdüğü yolu tamamlayacağız. Rojava devrimi ve özgürlük için savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından müzenin açılışı yapıldı. Katılımcılar ölümsüz komünistlerin eşyalarının sergilendiği müze alanını ziyaret etti, eşyaları inceledi.

Müzenin Hesekê'den sonra diğer kentlerde de halkla buluşacağı belirtildi.