25 Eylül 2024 Çarşamba

Kartal'da milletvekili adayları halkla buluştu

Kartal'da düzenlenen halk buluşmasında halklar hep bir ağızdan karanlığa karşı mücadele yürüteceklerinin sözünü verdi. Milletvekili adayı Çiçek, "Zulüm ne kadar derinleşirse mücadelenin de o kadar yükseleceğinin altını çizdi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Marmara Bölgesi'nin seçim turu kapsamında İstanbul'un Kartal ilçesinde halk buluşması düzenledi, seçim bürosunu açtı. Hürriyet Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılışta milletvekili adayları tanıtıldı. Etkinlikte alkış ve zılgıtlar hiç susmadı. 

Pervin Tunbul, halkları Kürtçe selamladı. Faşist iktidarın kadın haklarını ve kadınları esas almadan katiller olarak yan yana geldiğini belirten Tunbul, "Dolayısıyla bizler bu iktidarı göndermeye yüreğimizle herkes birbirine söz versin" dedi. Tunbul, kapı kapı örgütlenme ve Yeşil Sol Parti'ye oy istemeye çağırdı ve ekledi: "Başarı ezilen halkların olacak."

ÇİÇEK: ZULÜM NE KADAR YÜKSELİRSE MÜCADELE DE O KADAR YÜKSELECEK
Ardından HDK Eş Sözcüsü ve İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Cengiz Çiçek söz aldı. Bugüne dek hiçbir saldırı karşısında direnmekten vazgeçmediklerini kaydeden Çiçek, muhakkak kazanacaklarını dile getirdi. HDP'ye yönelik kumpas davalarını hatırlatan Çiçek, tüm tuzakları boşa çıkardıklarını belirtti. Kobanê davasında yargılanan siyasetçilere istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını hatırlatan Çiçek, "Bizi 12 Eylül faşist karanlığında Amed zindanından, Mamak zindanından tanıyorlar. Asla diz çökmedik bundan sonra da diz çökmeyeceğiz. Söz veriyoruz. Zulüm ne kadar derinleşirse derinleşsin, direniş ve özgürlük mücadelesi o kadar yükselecek" ifadelerini kullandı.

Sadece seçmen değil özgürlüğüne susayan, demokratik özgürlüğünü isteyen halklar olduklarını belirten Çiçek o yüzden sadece seçmen gibi davranmayarak kapı kapı oy istemeye çağırdı.

'BU ASALAKLARI YOLLAYACAĞIZ'
Tarihte diktatörlerin yenildiğini hatırlatan Çiçek, "Bunlar da yenilecek" dedi. Tutsakları, sürgünde olanları selamlayan Çiçek, "Biz bu toprakların asli unsurlarıyız, hayati üretenleriz. Gitmesi gerekenler varsa halkın sırtında asalak olanlardır. Bu asalakları yollayacak mıyız" diye  sordu. Halk hep bir ağızdan "evet" yanıtını verdi. 

Yeşil Sol Parti'nin seçim sloganının "Disa em" yani "Yine biz" olduğunu belirten Çiçek, özyönetim direnişinde cansız bedeni günlerce sokakta bekletilen Taybet İnan için, Gezi direnişinde katledilen Berkin Elvan için, 700'ü aşkın gündür katledilen yakınları için adalet arayan Emine Şenyaşar ve ailesi için, intihara sürüklenen işçiler, emekçiler, kadınlar için, deprem bölgesinde katledilenler için Gazi katliamının hesabını sormak için mücadele edeceklerini kaydetti.

HEP BİR AĞIZDAN 'DİSA EM' 
Etkinliğe katılan halk Hep bir ağızdan Kürt sorununa demokratik çözümü, Kürt halkının statüsü, kadınların özgürlüğü, doğanın hakkı, gençlerin geleceği, halkların inançların eşitliği, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı için "Disa Em" diyerek mücadele sözü verdi.