23 Eylül 2024 Pazartesi

Kartal'da 7 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var

Kartal'da, patlama sonrası 7 katlı bir binada çökme meydana geldi. 1 kadın yaralı olarak kurtarıldı, ekiplerin arama çalışması devam ediyor. Enkaz altında insanlar olduğu tahmin ediliyor. Binanın 3 katı ise kaçak.
İstanbul'un Kartal İlçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi'nde bulunan 7 katlı binada çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerini enkazda arama çalışmalarına başladı.
 
VALİ: BİNANIN 3 KATI KAÇAK
 
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın olay yerine gelerek açıklama yaptı. Binanın 5 katının ruhsatlı olduğunu söyleyen Yerlikaya, sonradan yapılan 3 katın kaçak olarak yapıldığını belirtti. Yerlikaya, "Bu üzücü olay olur olmaz 3 dakika içerisinde arama kurtarma, itfaiye, ambulans ve AFAD ekiplerimiz olay yerine geldi. Yaralılara ulaşmaya çalışıyoruz. Komşularımızın arama kurtarma çalışmasının sessiz ortamda olması için bize yardımcı olması lazım. Bu alanın ambulansların ulaşması için gayret sarf etmeliler. Hemşehrilerimizden yardımcı olmalarını istiyoruz. polisimiz zabıtamıza zorluk çıkarmamalarını istiyoruz. 45 dakika sonra buraya aydınlatacağız ve arama kurtarma bitene kadar bu çalışmayı yapacağız. İnşallah sağlıklı şekilde vatandaşlarımızı enkazın altından çıkaracağız" dedi.
 
BİR KİŞİ KURTARILDI
 
7 katlı binada 14 dairenin bulunduğu ve oturanların olduğu belirtildi. Apartmanda 18 kişinin olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca apartmanın altında tekstil atölyesi bulunuyor. Ancak çökme anında atölyede kaç kişinin bulunduğu bilinmiyor. Enkaz altından bir kadın yaralı olarak çıkarıldı. Kadın ambulansla hastaneye sevk edildi.
 
Bu arada, ekiplerin çalışmaları sırasında, çatının bir bölümünde yeniden çökme yaşandı. Bu arada bina enkazının altında çok sayıda aracın kaldığı da görüldü.
 
Öte yandan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın olay yerine hareket ettiği bildirildi. Çökmenin nedeni ise henüz bilinmiyor.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesine İBB itfaiyesi (Kartal, Maltepe, Pendik, Kayışdağı, Kadıköy, Yakacık, Bakkalköy, Sultanbeyli, Şişli) 26 araç, 86 personelle müdahale etmektedir" denildi.
 
YAYIN YASAĞI GELDİ
 
İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile Kartal’da çöken binaya ilişkin yayın yasağı getirildi. İstanbul Valiliği, 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralı kurtarıldığını açıkladı.