30 Eylül 2024 Pazartesi

Kartal Cemevi'nde Suruç anması: Düşlerini tamamlayacağız

33 düş yolcusu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Kartal Şubesi'nde, katledilişinin beşinci yılında anıldı. "Devrimin kendisi olmak için yola çıktık" diyen SGDF Eşbaşkanı Bahçeci, 33'lerin düşlerini, isimlerini ve mücadelelerini yaşattıklarını vurguladı. Etkinlikte, adalet mücadelesinin büyütülmesi için çağrı da yapıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Kartal Şubesi, Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla Suruç şehitleri için anma etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş, SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, HDP İlçe yöneticileri, Suruç şehidi Bahar Boyraz'ın ailesi, HDK, ESP, SGDF üye ve yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

'KATİLLER CEZALANDIRILSIN'
33 düş yolcusunun anısına yapılan saygı duruşunun ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Kartal Şube Başkanı Ali Yürümez, Suruç katliamının devletin denetiminde ve bilgisi dahilinde yapıldığını belirtti, "Katillere engel olmayanlar patlamanın ardından yaralılarımızın üzerine gaz bombaları attılar, hastanelere kaldırılmasını engellediler. Katillerden biri polis tarafından serbest bırakıldı" dedi.

Dava sürecine ilişkin de bilgi veren Yürümez, tüm katillerin yargılanmasını, katliamda rolü olan devlet görevlilerine caydırıcı cezalar verilmesini istedi.

Suruç aileleri ve sosyalist gençlerin faşizme boyun eğmediğini, meydan okuduğunu belirten Yürümez, bu bilinçle beş yıldır adalet mücadelesinin örüldüğünü hatırlattı.

Yürümez, Suruç şehitlerin andı ve adalet mücadelesinin büyütülmesi için çağrı yaptı.

BAYRAM BOYRAZ: BİZ BÜYÜK BİR AİLE OLDUK
Suruç Aileleri İnisiyatifi adına Suruç şehidi Bahar Boyraz'ın eşi Bayram Boyraz konuştu. Beş yıldır her sokakta, her alanda SGDF üyeleri başta olmak üzere adalet mücadelesi ile 33'leri her yerde yaşatıldığını, mücadelenin büyütüldüğünü belirten Boyraz, Suruç aileleri olarak da büyük bir aile olarak adalet mücadelesini sürdürdüklerini vurguladı.

Bugüne kadar yanlarında olan herkese teşekkür eden Boyraz, özellikle duruşmalara gittiklerinde kendilerini Suruç'ta yalnız bırakmayan HDP yöneticileri ve avukatlara teşekkürlerini sundu.

YASEMİN BOYRAZ: ONLARIN DÜŞLERİNİ BİRLİKTE BÜYÜTELİM
Bahar Boyraz'ın kızı Yasemin Boyraz ise annesini bir Alevi olarak verdiği mücadeleyi ve anılarını anlattı. Boyraz, "Beş yıldır Amara'dayım, Temmuz'un o sıcaklığındayım. Ama dayanışma bizi yaşatıyor. 33'ler de iyi ki vardı, iyi ki hayatlarımızdan geçti. İyi ki Bahar'ın kızıyım. Onların düşleri size emanetse ben de size emanetim. Onların düşlerini birlikte büyütelim, yaşatalım" dedi.

Ardından Suruç şehitlerini ve beş yıldır sokak sokak, meydan meydan örülen adalet mücadelesinin anlatıldığı sinevizyonun gösterimi yapıldı.

BAHÇECİ: BİR DEVRİMİN KENDİSİ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci ise şunları söyledi: "Her şey bir düş kurarak başladı. Her şey bir hakikatin kendisine ulaşmak için başladı. Bu hakikat devrimdi. Devrimci bir görev ve sorumlulukla yola çıktık.

"Kobane'yi yeniden inşa etmek ve halkların yaralarını sarmak için yola çıktık. Düş yolcularının hepsi farklı yerlerden geldi, isimlerin birbirinden farklıydı ama tek bir düş ve ideal onları Amara'da buluşturdu. Sadece oyuncak ve kitap götürmek için değil, sınırların çok ötesinde bir devrimin kendisi olmak için yola çıktık. İşte bu serüven böyle başladı."

Beş yıldır tüm baskı ve zorbalığa rağmen çok güçlü bir şekilde "adalet" dediklerin vurgulayan Bahçeci, "Biz çok güçlü adalet demeseydik o Kürt bir kez daha katledilecekti, o Alevinin kapısı bir kez daha işaretlenecekti, o Ermeni bir kez daha dövülecekti, o kadın katledilecekti. Bugün de aynı güç ve kararlılıkla 33'lerin yolundan gitmeye ve hayallerini tamamlamaya çalışıyoruz. Asla bayraklarını yere düşürmeyeceğiz, anılarını yaşatacağız" dedi.

Anma etkinliği, 33 düş yolcusu için yazılan şiirlerin okunması ve onlar için deyişlerin söylenmesinin ardından sona erdi.