23 Eylül 2024 Pazartesi

Kartal Belediyesi'nde TİS eylemi

Kartal Belediyesinde örgütlü Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri, TİS görüşmelerinde olumlu adım atmayan belediye yönetimine karşı eylem yaptı.

Kartal Belediyesinde örgütlü DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde süreci uzatan belediye yönetimine karşı belediye önünde eylem yaptı.

Eyleme Maltepe ve Kadıköy Belediyesi işçileri de katıldı. Eylemde Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan tıkanan TİS sürecini ve 3 yıldır 4+4 sefalet zammına mahkum olan işçilerin "artık kaybedecek bir şeylerinin kalmadığını" ifade etti.

Arıkan konuşmasının devamında 7 aydır süren TİS sürecinde belediyenin hiçbir teklifte bulunmayan belediyeye tepki gösterdi. İdari ve teknik olan sadece 20 maddenin kabul edildiğini aktaran Arıkan parasal hiçbir maddenin kabul edilmediğini söyledi.

İnsanca yaşanacak bir ücret istediklerini belirten Kartal Belediyesi işçileri "İktidarı eleştiren CHP belediyesi bina iç temizlik personelini 1900 lirayla çalıştırıyor" denildi. "Bizler gece gündüz salgın demeden yasaklarda dahi çalıştırdığınız işçileriz. Bizler hakkımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye belirtildi.