23 Eylül 2024 Pazartesi

Karınca Lojistik işçileri iş bıraktı: Birleşerek kazanacağız

İstanbul Çatalca'da bulunan Karınca Lojistik'te işçiler sendika hakları için iş bıraktı. İşçileri ziyaret eden HDP Milletvekili Gülüm, sendikanın en doğal hak olduğunu kaydetti ve ekledi: "Bu hak yasalarda tanınmış. Eğer cesaretleri varsa çıkarsınlar bu hakkı yasalardan." İşçilere seslenen Gülüm, patronların sendikayı dağıtmak istediğini söyledi, işçiler ise direnişi sürdüreceklerini kaydetti.

İşçi direnişlerine her geçen gün yenileri ekleniyor. 2021 yılının ağustos ayında Liman-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için işten atma tehditlerine maruz kalan Karınca Lojistik işçileri bugün iş bırakma eylemi yaptı.

420 işçinin çalıştığı Karınca Lojistik'te ücret artışı ve sendikal hakların tanınması talebiyle yapılan iş bırakma eylemine çok sayıda işçi katıldı. İşçiler talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. İşçilerin belirttiğine göre firma sendikalaşmanın önüne geçmek için iş kollarını değiştirdi ve çoğunluk sağlanmasına rağmen sendikayla sözleşme imzalamakta diretiyor.

'SENDİKA HAKTIR, HAK BURADA'
Liman-İş Sendikası adına söz alan Sinan Ceviz, patronların tehditlerine inanmamak gerektiğini vurguladı ve "Bu bizim en temel hakkımız. Hakkımızı arıyoruz. Bu bir ekmek mücadelesi, sendika mücadelesi" dedi. İşçiler birlik olduğu müddetçe patronların kendilerine zarar veremeyeceğini belirten Ceviz, talepler karşılanana kadar direnişe devam edeceklerini söyledi. "Tavsiyemiz direnişin devam etmesi karar sizin, devam ediyor muyuz" sorusuna ise işçiler "Evet" yanıtı verdi.

İşçilerin bulunduğu alana patronlardan biri de geldi ve sendikayla hiçbir sorunları olmadığını ama işçilerin eyleminin yasa dışı olduğunu öne sürdü. İşçilerin patrona cevabı ise "Sendika haktır, hak burada" oldu.

GÜLÜM: SENDİKA EN DOĞAL HAKKINIZ
Akşam saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm direnişteki işçileri ziyaret etti. İşçilerin sendikal hakları başta olmak üzere hakları için mücadele ettiklerini dile getiren Gülüm, "Sendika denen şey en doğal hak. Bu devlet, bu iktidar, bu yasalar bize bu hakkı tanımış. Niye yokmuş gibi davranıyorlar, niye sendikayı ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Madem öyle, cesaretleri varsa çıkarsınlar yasadan. Ama onlarda biliyor ki haksız olan onlar, yasal hakkınızı, en demokratik hakkınızı kullanıyorsunuz. Bir arada olmanızı istiyorlar. Tek tek olursanız kolay av olursunuz; toplu olursanız bir arada olursanız sendika içinde örgütlenirseniz Kurtuluş arkadaşınız gibi geri gelirsiniz. Bunun için sendikayı dağıtmak istiyorlar" dedi.

İşçiler Karınca Lojistik önünde toplanarak, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganlarını attı.