24 Eylül 2024 Salı

Kargo işçilerinin kontak kapatma eylemleri yayılıyor

Trendyol emekçilerinin direnişinin kazanımla sonuçlanması sonrası şimdi de HepsiJet ve Sürat Kargo işçileri de eyleme başladı.

Kargo şirketlerinde azamı sömürü koşullarında çalıştırılan işçiler direnişlerini sürdürüyor. Trendyol işçilerinin direnişinin kazanımla sonuçlanması, Hepsijet ve Sürat Kargo işçilerini de harekete geçirdi.

PAKET BAŞINA 1 TL ZAM!
Paket başı 3.75 TL ile çalışan HepsiJet kuryelerine 2022 için 4.75 T, yani 1 TL zam teklif edildi.

“Paket başı ücretle çalışıyoruz. Sabit ücretimiz yok. Paket taşırsak para var, paket taşımazsak para yok. Ve iş yükümüz ağır, kazancımız az. Bir günde 200 km yol yapan arkadaşlarımız var. Araç masrafları, benzin, bakım, muhasebe tüm bu masraflar bizim cebimizden gidiyor. Benzine, ekmeğe, peynire gelen zamlar ortada. Ev geçindiriyoruz, araç kredisi ödüyoruz. Aldığımız ücret, asgari ücretin bile altında kalıyor” diyen Hepsijet işçileri, “Her gün evlerinize kargo taşıyoruz. Ama o paketleri nasıl paket taşıyoruz biliyor musunuz? Koşarak! Çünkü bizim paket başı ücretimiz 3,75 TL. Bize 2022 için sundukları zam teklifleri de 4,75 TL. Yani 1 TL zam veriyorlar” açıklaması yaptı.

İşçiler, garanti 12,5 bin TL maaş, 50 km üzerinde kilometre başına yakıt desteği ve baskıların son bulmasını istedi.

İşçiler yapılan zam teklifine tepki göstererek Antalya’da kontak kapattı.

SÜRAT KARGO İŞÇİLERİ DE KONVOY OLUŞTURDU
İstanbul'da Sürat Kargo işçileri de düşük zam teklifine karşı kontak kapattı. İş durduran kargo işçileri, Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde araçlarıyla konvoy oluşturdu.