30 Eylül 2024 Pazartesi

Karaismailoğlu: Derik ve Antep'teki kazalarda yol kusuru yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Derik ve Antep'teki katliam gibi trafik kazalarında herhangi bir yol kusuru olmadığını iddia ederek, suçu üzerinden atmaya çalıştı. Karaismailoğlu, kazaların sürücü ve araç hatalarından kaynaklandığını öne sürerken, Derik'teki kazada yer alan iki TIR şoförü tutuklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Karaismailoğlu, burada gazetecilerin Antep ve Mardin'de gerçekleşen trafik kazalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Trafik kazalarının yol kusurundan kaynaklı olmadığını iddia eden Karaismailoğlu, “İnceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ediyor. Sonucunda bunlar açığa çıkacaktır ama daha çok şu an yol kusuru dışında olan sürücü hataları ve araç hataları gözükmekte” ifadelerini kullandı. Mardin Derik'te yaşanan ve 21 kişinin katledildiği kazada ilk TIR'ın kaza yapması sonrası Emniyet ve Kaymakamlık Cengiz Holding'e ait TIR'ların geçtiği yolu kapatmamış, bunun sonucu ikinci bir tır daha ilk TIR'la çarpışmıştı. Görgü tanıkları, her yıl çok sayıda trafik kazasının yaşandığı bölgede yeterli önlem ve denetimlerin yapılmadığını aktarmıştı.

Derik'te meydana gelen kazayla ilgili iki TIR şoförü ise tutuklandı.