30 Eylül 2024 Pazartesi

Karadenizli tiyatrocular: Üzerimizdeki baskıları kaldırın

Pandemi nedeniyle sahne alamayan Samsunlu tiyatrocular da eylem yaptı. Karadeniz Tiyatrolar Birliği, üzerlerindeki baskıların kaldırılmasını istedi.

Karadeniz Tiyatrolar Birliği Derneği, Samsun Gazi Sahnesi önünde basın açıklaması yaparak, sahnelerin kapatılmasını protesto etti. Etkinlikte, "Karanlığa karşı yaşasın sanat", "Tiyatro hayattır" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Fatoş İpekdal Özbenli, "Bizler, pandemi süreciyle birlikte hayatta kalma mücadelesi içinde olan sanat üreticileriyiz. Bu dönemde farklı iş kollarındaki tüm emekçilerle aynı kaderi paylaşıyor ve nefes almaya çalışıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yerel yönetimleri tiyatro emekçilerinin yanında durmaya çağıran Özbenli, tiyatroların maruz bırakıldığı ekonomik baskıların kaldırılmasını istedi.

Etkinlikte Yaşar Gündem, Hasan Hüseyin Korkmazgil'in "Bıçak Kemikte" şiirini okurken, Ercan Aydın da türkü ve marşlarıyla katıldı. Tiyatro sanatçılarının etkinliği, "Çav Bella" marşının okunmasıyla son buldu.