25 Eylül 2024 Çarşamba

Kara Cuma'ya karşı alternatif 'takas' etkinliği düzenlendi

Fridays for Future Türkiye aktivistleri, alternatif takas etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan Gören, "Biz pratik bir adım gösterdik, insanlar bu tarz yollarla ekolojik ayak izlerini azaltabilirler" dedi.

Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) Kadıköy'de bulunan Tasarım Atölyesi'nde Kara Cuma'yı (Black Friday) protesto etmek için takas etkinliği düzenledi.

Kitap, kıyafet ve benzeri ürünler takas usulü değiş tokuş yapılırken, etkinlikte ETHA'ya konuşan FfF aktivisti Selin Gören, Kara Cuma'nın bir alışveriş çılgınlığı olduğunu vurguladı.

Gören, insanların fark etmese de çok fazla 'ekolojik ayak izi' bıraktığına dikkat çekerek, "Herkes ihtiyacı olmayan eşyaları alarak dünya üzerindeki ayak izini arttırıyor. Etkinliğimizde insanlar asla ayak izini arttırmayacak şekilde ihtiyaçlarını karşılıyorlar" diye konuştu.

Öğrenciler olarak iklim grevinde sokaklarda olduklarını belirten Gören, kendilerini sadece sokakta sınırlamayacaklarını dile getirdi ve "Biz pratik bir adım gösterdik, insanlar bu tarz yollarla ekolojik ayak izlerini azaltabilirler. Yaptığımız etkinlikte kısaca ayak izi bırakmayı protesto ediyoruz" cümlelerini kullandı.

Etkinlik, müzik gruplarının sahneye çıkmasının ardından sona erdi.

EKOLOJİK AYAK İZİ
'Ekolojik ayak izi", insan faaliyetleri sonucu bozulan ekosistem dengelerini hesaplamak ve ekosisteme geri kazandırılması gereken miktarı belirleyebilmek için geliştirilmiş bir yöntemi tanımlıyor.