23 Eylül 2024 Pazartesi

Kamu emekçileri 35. Maddeye itiraz etti

Kamu emekçileri, Diyarbakır ve Mersin'de KHK'ye eklenen 35'inci Madde'yle ihraç uygulamalarının devam etmesine itiraz ederek, işlerine geri iade edilme çağrısı yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır ve Mersin Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) eklenen geçici 35. Madde ve Olağanüstü Hal Komisyonuna tepki göstererek, 35. Maddenin geri çekilmesini ve OHAL Komisyonunun fesh edilmesini istedi.

DİYARBAKIR
KESK Amed Şubeler Platformu haksız 35. Madde uygulamalarına karşı Yenişehir'de bulunan Hazal Park'ta basın açıklaması düzenledi. “KHK'ler gidecek, biz kalacağız” pankartının açıldığı eyleme çok sayıda kamu emekçisi katıldı. 

Basın açıklamasını okuyan Tümbel-Sen Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Mehmet Candar, 15 Temmuz sonrası on binlerce kamu emekçisinin ihraç edildiğine işaret ederek, iktidarın bu süreçte tüm hukuk yollarını kapalı tuttuğunu söyledi. İktidarın ihraçları ve hukuksuz uygulamaları devam ettirmek için OHAL Komisyonunu kurduğunu belirten Candar, “Bu oyalama komisyonu hukuksuz bir şekilde anayasa ve yasalara aykırı olarak işlemlerine hala devam etmektedir” dedi.

İktidarın yanlış politikalarına son vermesi gerektiğini kaydeden Candar, "İktidarı OHAL Komisyonu ve geçici 35. madde uygulamalarına son vererek, hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımızı derhal göreve iade etmeye ve ülkedeki bütün antidemokratik uygulamalara son vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

KESK Amed Platformu Dönem Sözcüsü Siraç Çelik ise tüm halkı 15 Mayıs günü yapılacak Kürt Dil Bayramı yürüyüşüne çağırdı.

Eylem, "Bijî berxwedana kedkara" ile "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla sonlandı.

MERSİN
KESK Mersin Şubeler Platformu ise KHK'lara ilişkin Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yaptı. "Reddinizi reddediyoruz, KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı açıklamada konuşan SES Mersin Şube Başkanı Zeki Sinan Doğan, 35. Madde aracılığıyla yapılan ihraçlara son verilmesini istedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Kemal Göksoy ise Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara değinerek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezasının onanmasına tepki gösterdi. HDP'nin kazandığı belediyelere kayyum atanmasını “işgal” olarak tanımlayan Göksoy, Türkiye'de yaşanan tüm hukuksuzluğun kaynağının iktidar olduğunu kaydetti.

Eylemde "İşimizi geri alacağız", "Zam, zulüm, işkence işte AKP" ve “Ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.