19 Eylül 2024 Perşembe

Kampüslerde intifada sürüyor

Öğrenci intifadası kampüslerde sürerken  Johns Hopkins Üniversitesi geri adım attı ve siyonist İsrail'le ilişkilerini keseceğini duyurdu. Columbia Üniversitesi'nde ise mezuniyet törenine bir öğrenci ağzı bantlı katıldı, mezuniyet belgesini yırttı. Öğrenci intifadasına Kyoto Üniversitesi de katılırken, New York Manhattan Köprüsü'ndeki eyleme polis saldırdı, çok  sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı. 

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı Öğrenci İntifadası'nın eylemleri sürüyor. İşgalci İsrail'e boykot, yatırımların kesilmesi, akademik ilişkilerin son bulması talepleri başta olmak üzere kampüs kampüs yayılan eylemlerde Amerika'daki Johns Hopkins Üniversitesi geri adım attı. 

JOHNS HOPKİNS ÜNİVERSİTESİ GERİ ADIM ATTI
Üniversite, işgalci İsrail'e yatırımlarını geri çekeceklerini bildirerek öğrencilerle anlaşmaya vardı. Öğrenciler eylemi sonlandırma kararı aldı.

COLUMBİA ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE PROTESTO
Columbia Üniversitesi'nde ise mezuniyet törenine protesto damga vurdu. Elleri bağlı sahneye çıkan bir öğrenci, mezuniyet belgesini yırttı. Bazı öğrenciler de ağızları bantlı şekilde aldı belgesini.

KYOTO ÜNİVERSİTESİ İNTİFADAYA KATILDI
Japonya'daki Kyoto Üniversitesi de öğrenci intifadasına katıldı. 

NEW YORK'TA EYLEME POLİSSALDIRDI
Filistinli direniş örgütlerinin küresel intifada çağrısının ardından eylemler de yayılıyor. New York Manhattan köprüsünü trafiğe kapatan ve işgal saldırılarının sona ermesini isteyen eylemcilere polis saldırdı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI PROTESTO EDİLDİ
İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision şarkı yarışması öncesinde Filistin'e destek eylemi yapıldı. Aralarında iklim aktivisti Greta Thunberg'in de olduğu on binlerce kişi siyonist  İsrail'in saldırılarını durdurmasını istedi. Eyleme yönelik polis saldırısında, Thunberg gözaltına alındı.