23 Eylül 2024 Pazartesi

Kaldıraç'tan Kadıköy'de eylem: Yalnızca iki taraf var Filistin ya da İsrail

Kaldıraç İstanbul dün gece Kadıköy sokaklarında Filistin halkıyla dayanışmaya çağırdı. Kaldıraç üyeleri, "Yalnızca iki taraf var. Ya 800'ü aşkın insanı hastanelerde bombalayanlardan olacaksınız, ya da özgürlük için direnen Filistinlilerden" dedi.

Siyonist İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Aralarında çocukların da olduğu bini aşkın kişi katledildi.

Kaldıraç İstanbul Kadıköy sokaklarında siyonist İsrail'in saldırılarına karşı Filistin halkıyla dayanışmaya çağırdı. "Hamaset değil, somut adım! Katil İsrail'le tüm ilişkiler kesilin" pankartıyla yürüyen Kaldıraç üyeleri, sık sık "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin halkı yalnız değildir", "İsrail'e boykot" sloganları attı.

Halka yönelik konuşmalarda şu ifadeler kullanıldı: "Kadıköy halkı bugün bu saatlerde katil, siyonist İsrail devleti Gazze'de hastaneleri bombalıyor. Bu hastanelerde şimdiye kadar 800'ü aşkın insan öldü. Tüm Kadıköy'ü ses çıkarmaya çağırıyoruz.

"Yalnızca iki taraf var. Ya 800'ü aşkın insanı hastanelerde bombalayanlardan olacaksınız, ya da özgürlük için direnen Filistinlilerden. Buradan Filistin halkını selamlıyoruz. Yaralılar Gazze'de kadınlar katil İsrail devleti tarafından bombalanıyor. Net söyleyelim İsrail'le ilişkilerini devam ettirenler bu suça ortaktır. Tüm Kadıköy halkını Filistin'le dayanışmaya çağırıyoruz. Tüm gücümüzle, canımızla, kanımızla Filistin direnişinin yanında olmaya deam edeceğiz."

Kaldıraç üyelerinin eylemine Kadıköy halkı da alkışlarla destek verdi.