23 Eylül 2024 Pazartesi

Kaldıraç FHKC'nin çağrısına İstanbul'dan yanıt verdi

İstanbul'daki ABD Konsolosluğu önünde eylem yaparak FHKC'nin çağrısını yanıtlayan Kaldıraç üyeleri, siyonist İsrail'in soykırım saldırılarını batının desteğini alarak sürdürdüğünü kaydetti. Yalnızca iki taraf olduğunu söyleyen Kaldıraç üyeleri, Filistin'de işgalin son bulması için taleplerini yineledi.

Kaldıraç üyeleri, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) çağrısına İstanbul'dan yanıt verdi. Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı ABD Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kaldıraç üyeleri, Flistin direnişinin yanında olduklarını bir kez daha yineledi.

'İSRAİL KARŞISINDA YENİLMEZ BİR İRADE BULDU'
"İsrail'le bütün ilişkiler kesilsin. Emperyalist üsler kapatılsın. Filistin'de işgale son" pankartıyla konsolosluk önüne yürüyen Kaldıraç üyeleri, ABD emperyalizminin Ortadoğu'daki karakolu olarak kurulan İsrail'in yarım asırdır, Filistin halkını katlettiğini, 8 binden fazla Filistinliyi öldüren siyonist İsrail'in, karşısında yenilmez bir irade ile Filistin direnişini bulduğu belirtildi.  

Siyonist İsrail'in soykırım saldırılarını batının desteğini alarak sürdürdüğü kaydedilen eylemde, "Öyle ki hastaneleri bombalayan füzeler ABD'nin İsrail'e armağanıdır. Biden açık açık çıkıp ABD var oldukça İsrail yalnız olmayacak demiştir, kabulümüzdür. İkisi de tarihin çöplüğüne yan yana gömülecektir" denildi.

'YALNIZCA İKİ TARAF VAR YA FİLİSTİN, YA İSRAİL'
Yalnızca iki taraf olduğunun altı çizilen eylemde, "Ya 75 yıldır Filistin halklarının evlerini, hastanelerini, okullarını, yaşamlarını kana bulayan işgalci siyonist İsrail'den yana olacağız ya da tüm bu saldırıları bitmek tükenmek bilmez bir irade ile göğüsleyen Filistin halkının onurlu direnişinden yana olacağız. Bizler amasız fakatsız Filistin direnişinden tarafız" ifadeleri yer aldı.

Son olarak şu talepler sıralandı: "İsrail'le bütün ilişkiler kesilsin. Emperyalist üsler kapatılsın. Filistin'de işgale son. Filistin direnişinin çağrısı doğrultusunda herkesi emperyalist merkezlere ve siyonist işgalci İsrail'e karşı kitlesel eylemlere çağırıyoruz."

POLİS KALDIRAÇ ÜYESİ KADINA TACİZDE BULUNDU
Polis Kaldıraç üyelerine saldırarak engellemeye çalıştı ancak, Kaldıraç üyeleri eylemlerini gerçekleştirdi. Bu sırada erkek polislerden biri Kaldıraç üyesi bir kadına cinsel tacizde bulundu. Sosyal medya hesabından polisin fotoğrafını paylaşan Kaldıraç, "Onların tarafı nettir; bizimkisi ise katil ABD'ye de kadına yönelik şiddet ve tacize de bulunduğumuz her yerde direnmek, mücadele etmektir" dedi.