30 Eylül 2024 Pazartesi

Kaldıraç: 33'lerin hesabını yan yana gelişlerimizle soracağız

Suruç katliamının 7. yılında birlikte mücadele eden gençlik örgütlerinden Kaldıraç'la 20 Temmuz etkinliğini konuştuk. Kaldıraç'tan Ekinsu Gündoğan, 33'lerin sınıfsız, sınırsız ve özgür dünya hayalini örgütlü mücadele ile savunduklarını ve sokak sokak adalet mücadelesi yürüttüklerini dile getirdi. Suruç'un hesabını sormak için 20 Temmuz'da Kadıköy'de olacaklarını duyuran Gündoğan, herkesi eylem ve etkinliklere çağırdı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF), "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyası çok sayıda gençlik örgütünün katılımıyla örgütlendi. Suruç katliamının hemen ardından bir araya gelen gençlik örgütleri sokak sokak adalet mücadelesini sürdürdü. Tüm saldırılara, baskılara anmalara yönelik işkenceli polis saldırısına birleşik mücadelenin direnişiyle yanıt verildi.

Katliamın 7. yılında da gençlik örgütleri yine bir arada gelerek gerçekleştirdikleri sokak eylemleri ve etkinlikleriyle 33'leri anmaya çağırıyor...

Gençlik örgütleriyle Suruç katliamının 7. yılında yürütülen çalışmaları konuştuk. Kaldıraç'tan Ekinsu Gündoğan, Suruç için adalet mücadelesi ve gençliğin birleşik mücadelesinin önemine dikkat çekti.

'33'LERİN ÖZGÜR, SINIRSIZ, SINIFSIZ DÜNYA HAYALİNİ YÜRÜTÜYORUZ'
Anadolunun birçok kentinden Kobanê'nin yeniden inşası için yola çıkan 33 düş yolcusunun özgür, sınırsız ve sınıfsız bir dünya hayalini 7 yıldır gençlik örgütleri olarak üniversitelerde, mahallelerde örgütlediklerini ve her 20 Temmuz'da sokağa taşıdıklarını belirten Gündoğan, örgütlenme çalışmalarında sokaktaki tüm mücadele kanallarını kullandıklarını dile getirdi.

'GEZİ'YLE KOBANÊ ARASINDA BİR KÖPRÜ İNŞA ETTİLER'
Gündoğan, "Gezi direnişiyle birlikte kitleselleşen toplumsal mücadele bir yandan da Kürt devrimiyle buluştu. Kobanê'nin inşası için yola çıkan arkadaşlarımız da Gezi'yle Kobanê arasında bir köprü inşa etmiş oldu. Aslında iki direnişi bir araya getirmek için yola çıktılar" dedi.

Yaşanılan tüm hak gasplarına, ekonomik ve siyasal krizin yarattığı tüm baskılara, devletin çözülüşü içerisinde karşılarına yasak olarak çıkan her şeye karşı dün olduğu gibi bugün de mücadele ettiklerini söyleyen Gündoğan, şöyle devam etti:

'SURUÇ'UN HESABINI SORMAK İÇİN 20 TEMMUZ'DA KADIKÖY'DEYİZ'
"Bu mücadeleyi sokaklarda, kampüslerde, mahallelerde yan yana gelerek, örgütlü mücadeleyle, örgütlü mücadele çağrısı yaparak büyütüyoruz. Suruç katliamının 7. yılında gençlik örgütleri olarak yan yana gelerek bir anma düzenleyeceğiz. Herkesi 20 Temmuz'da Kadıköy'e davet ediyoruz. Suruç'un hesabını yan yana gelişlerimiz, örgütlü mücadelemiz ve 33'lerden aldığımız bayrağı ısrarla ve sürekli mücadeleyle zafere taşıyacağız."

Gençlik örgütleriyle gerçekleştirdiğimiz Suruç özel söyleşimiz yarın Dev-Güç'ten Umut Doğan ile devam edecek...