1 Ekim 2024 Salı

Kadınların Kurtuluşu'ndan İpek için Taksim'de eylem

Kadınların Kurtuluşu, uzman çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğrayan İpek E. için Taksim Meydanı'nda eylem yaptı. Dört kadın açıklama sırasında gözaltına alındı.

Batman'da uzman çavuş Musa Orhan tarafından 20 gün alıkonularak tecavüze uğradıktan sonra intihar girişimiyle ağır yaralanan İpek E. 33 gün sonra 18 Ağustos'ta yaşamını yitirdi.

Kadınların Kurtuluşu üyesi Başak Yeşilot, Gamze Taşçı, Berivan Kurt ve Burcugül Çubuk, Taksim Meydanı'nda İpek E. için eylem yaptı. "İpek'in katili erkek egemen sistem" yazılı pankart açan kadınlar, İpek'i ölüme götüren süreci hatırlattı. 

Kadınların Kurtuluşu adına yapılan konuşmada "Bu devlet kaybolan, katledilen hiçbir kadına sahip çıkmıyor. Bizim bu devletin adaletinden de yargısından da beklentimiz yok" denildi.

"Bu devletten hesap sormak için buradayız" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu devletten hesap sormak için buradayız. Bu devletlerin eli erkeklere, tacizcilere, tecavüzcülere uzanmıyor. Kadın katillerinden hesap sormak için sokakları, meydanları dolduran kadınlara uzanıyor. Erkek devletten hesap sormak için buradayız. Kadınların çığlığı Emine Bulut'un yaşamak istiyorum çığlığdır.

"Eğer bu ülkede her gün kadınlar tacize, tecavüze uğrayacaksa, katledilecekse herkesin huzuru bozulacak bu ülkede. Bizler Musa Orhan'ı bir ay boyunca tutuklamayıp, kamuouyu baskısı sonucunda tutuklamak zorunda kalan erkek evletlen hesap soruyoruz. 1 aydır neredeydiniz? Sizler uzman çavuş Musa Orhan'ı tutuklamak istemiyordunuz. Kamuoyu baskısı olmasaydı Musa Orhan'ı tutuklamayacaktı. Çünkü bu devlet, Musa Orhan "Alkollüydüm" diyerek ifade verdiğinde serbest bırakıldı. 

"Bu devlet kaybolan, katledilen hiçbir kadına sahip çıkmıyor. Bizim bu devletin adaletinden de yargısından da beklentimiz yok.

"Erkek devlet hesap verecek" sloganı atıldı. 

Eylemi gerçekleştiren Başak Yeşilot, Gamze Taşçı, Berivan Kurt ve Burcugül Çubuk gözaltına alındı.