16 Eylül 2024 Pazartesi

Kadınlardan hastane önünde eylem: Kendisini istismar eden erkeklerle çalıştırılıyor

KESK Kadın Meclisi, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı. Bir kadının aynı iş yerinde çalıştığı erkeklerin tecavüz işkencesine maruz kalması ve faillerin korunmasına tepki gösterilen eylemde, "Kadın arkadaşımız kendisini istismar eden erkek ya da erkekler ile aylardır aynı iş yerinde çalıştırılmaya devam ettirilmiştir" denildi. 

Bir kadının bir yıl boyunca sistematik tecavüz işkencesine maruz kaldığı ve faillerin korunduğu Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yapan KESK Kadın Meclisi, "3 maymunu oynayanlara; biz kadınlar buradayız, hesap soruyoruz" pankartı açtı; "Tecavüze susmak ortak olmaktır", "Yargı işini yap, tecavüzcüyü yargıla", "Cinsel saldırı suçtur, yargıla" dövizlerini taşıdı.

Eylemde sık sık "Yaşasın kadın dayanışması", "Tecavüze susmak ortak olmaktır", "Kadınlar birlikte, birlikte güçlü" sloganları atıldı. Açıklamaya çok sayıda sendika, kadın örgütü ve yurttaş katıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul İş Yeri Temsilcisi Handan Mısıroğlu Arık, "Bu haberler ile birlikte yasadığımız şehirler bizim için bir cehenneme dönüşüyor, burada ya da ülkenin başka bir yerinde bir kız kardeşimiz tacize, tecavüze uğrarken biz nefes almakta zorlanıyoruz. Önünde bulunduğumuz hastanemizde son 2 haftadır aynı tedirginliği yaşarken bu açıklamaya konu olan kız kardeşimizin ve ailesinin asla yalnız olmadığını belirtmek istiyoruz" dedi. İstismar ve tecavüze maruz bırakılan kadının hamile kaldığını söyleyen Arık, "Kadın arkadaşımız kendisini istismar eden erkek ya da erkekler ile aylardır aynı iş yerinde çalıştırılmaya devam ettirilmiştir. Adli süreç çok önce başlamasına rağmen adı geçen erkeklere uzaklaştırma dahil, hiçbir cezai işlem yapılmamıştı. Faillerden sadece bir erkek yeni başka bir hastaneye görevlendirilmiş, diğer erkek çalışanlar hala burada bizimle birlikte çalışmaya devam etmektedirler" ifadelerini kullandı.

Arık, "Son 10 yılda 3 bin 800 kadın katledilmiş, 2 bin 246 kadın cinsel istismara uğramış ve 937 kadına tecavüz edilmiştir. Yaşasın kadın dayanışması ve yaşasın örgütlü ve onurlu mücadelemiz" dedi.

Eylem sloganlarla son buldu.