23 Eylül 2024 Pazartesi

Kadınlar evlerinden işyerlerinden seslendi: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz

İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilme kararına karşı İstanbul'da Taksim Tünel'de bulaşacak olan kadınlara, evlerden, işyerlerinden, kampüslerden destek geldi. Kadınlar, evleri ve işyerlerine, SKM'lilerin dağıttığı "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" yazılı bezleri astı.

İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesi kararının uygulamaya konulacağı bugün birçok kentte kadınlar sokaklarda, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diyor.

Sokakların yanı sıra kadınlar evlerinden ve işyerlerinden de İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktı.

Sosyalist Kadın Meclisleri üyelerinin İstanbul'un pek çok ilçesinde dağıttığı "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" yazılı bezleri kadınlar evlerine ve işyerlerine astı. İstanbul'un Ataşehir ilçesi 1 Mayıs Mahallesi'nde bir tekstil atölyesinde kadın işçiler, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak için 10 dakika işbıraktıklarını duyurdu.

1 Mayıs Mahallesi'nde bir markette çalışan genç kadınlar çektikleri videoda, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmediklerini söyledi.

İstanbul Gazi Mahallesi ve Kürdistan'ın çeşitli kentlerinde de kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" yazılı pankart ve bezleri astı.