23 Eylül 2024 Pazartesi

Kadınlar Derya Yanık'ın istifasını istedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın görevinin kadına yönelik şiddeti tolere etmek değil önlemek olduğunun altını çizen Antalya Kadın Platformu, Yanık'ın derhal istifasını istedi. 

Antalya Kadın Platformu'nun çağrısıyla Attalos Heykeli önünde bir araya gelen kadınlar kadına yönelik şiddetteki artışı 'tolere edilebilir' gören Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı istifaya çağırdı.

"Yaşamak istiyoruz" ve "İstanbul Sözleşmesi'ni uygula" yazılı pankartların açıldığı eylemde, kadına yönelik son bir haftada gerçekleşen şiddet olayları sıralandı. "Memleketin her yerinden kadına çocuğa LGBTi+'lara ve hayvanlara yönelik şiddet haberi geliyor. Bu saydıklarımız sadece son bir haftada Antalya'da yaşananlar ve basına ulaşabilenler" diyen kadınlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın görevinin erkek şiddetini tolere etmek değil önlemek olduğunun altını çizdi. 

Açıklama, şöyle devam etti: "Kendi çıkarları ve siyasi ittifakları için İstanbul sözleşmesine saldıranlar burada saydığımız ve sayamadığımız tüm kadın cinayetlerinin ve fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetin failleridir. Onların elinde kız kardeşlerimizin kanı var bizim elimizde birbirimizin eli, onlar emeğimizi ve haklarımız gasp etmeye çalışıyor bizler hayatlarımız ve haklarımız savunuyoruz. Onlar İstanbul Sözleşmesi'nden çıkabilmek için göz göre göre yalan söylüyorlar bizler şimdi buraya doğruları haykırmak için geldik."