22 Eylül 2024 Pazar

Kadınlar Başak Cengiz'in katledildiği yerde eylem yaptı

Başak Cengiz sokak ortasında katledilmesine kadınlar, katledildiği yerde eylem yaparak isyan etti. Kadınlar Başak'ın katledildiği yere karanfiller bıraktı. Eyleme 1 Mayıs Mahallesi'nde çeteci Mehmet Tunç'un şiddetine ve tecavüz saldırısına uğrayan D.Y'nin anne ve babası da katıldı.

Başak Cengiz katledildiği Ataşehir'deki Kentplus sitesi önünde kadınlar tarafından anıldı. Başak ile aynı sitede yaşayan kadınların gerçekleştirdiği eylemde Başak'ın katledildiği yere karanfiller bırakıldı. Başak Cengiz'in resimlerini taşıyan kadınlar adına Övgü İnal açıklama yaptı.

Güvende olmadıklarını söyleyen İnal, "Tesadüfen buradan geçen herhangi birimiz, kardeşimiz, evladımız o şuursuzca sallanan, savrulan kılıca canımızı teslim etmek için yaşamıyoruz" dedi.

Kadın katliamları karşısında sessiz kalmamak gerektiğini kaydeden İnal, "Başak için artık çok geç. Ama başka Başaklar ve sevenleri bu acı bedeli ödememeli" diye konuştu.

"Acımız, üzüntümüz, korkumuz, endişemiz çok büyük" diye kaydeden İnal, herkese sorumluluk çağrısında bulundu.

Eyleme 1 Mayıs Mahallesi'nde çeteci Mehmet Tunç'un şiddetine ve tecavüz saldırısına uğrayan D.Y'nin anne ve babası da katıldı.

YAMAN: POLİS KATİLLERİ, TECAVÜZCÜLERİ KORUYOR
Eylem alanında ETHA'ya konuşan anne Saniye Yaman, kızının 3 Kasım gecesi Ataşehir'de kaçırıldığını hatırlattı, "Bu katiller, çeteler, tacizciler, tecavüzcüler cezalandırılana kadar mücadele etmezsek Başak Cengizler daha çok olacak" dedi.

Polisin kadın katilleri, taciz, tecavüz saldırısında bulunanları korumasına isyan eden anne Saniye Yaman, "Benim evim üç araba içinde silahlı insanlar tarafından kuşatıldı. 155'i aradım gelmedi. Polisler bizim vergilerimizle maaş alıyor. Bizi korumadıktan sonra çeteleri koruduktan sonra Başak Cengizler çok olacak. Sesimizi yükseltelim. Biz kadınlar bir olalım" çağrısında bulundu.

KOCADIR DÖVEMEZ, SEVGİLİDİR TECAVÜZ EDEMEZ
"Kocasıdır döver de sever de. Sevgilisidir tecavüz eder" anlayışını meşrulaştırmaya çalışanlara tepki gösteren Yaman, "Bunu meşrulaştırmayın, kadınlara dayatmayın. Biz buna artık isyan ediyoruz. Kadın köle değildir" diye konuştu.

'BİZ BURADAYIZ TECAVÜZCÜLER, ÇETECİLER ARTIK RAHAT GEZEMEYECEK'
Ailelere kız çocuklarına baskı kurmadan, güçlü bireyler olarak yetiştirmeleri çağrısında da bulunan Saniye Yaman şunları söyledi: "Benim kızım eşinden şiddet gördü, boyun eğmedi, boşandı. Kızımın Başak Cengiz gibi olmaması bir mucize. Artık sesimizi duyun. Daha savcılık ne bekliyor. Bu tacizci, tecavüzcü çeteleri niye besliyorlar, koruyorlar, kolluyorlar. Artık arkamıza bakmadan yürüyemeyecek miyiz. Ayrıldığı eşi Abdullah Atasoy da aynı şeyi yaptı. Abdullah Atasoy, çeteci, tecavüzcü Mehmet Tunç içeri alınana, ceza verilene kadar ben alanlardayım. Biz buradayız, tecavüzcüler, çeteciler başını artık dışarı çıkaramayacaklar, artık rahat gezemeyecekler."