22 Eylül 2024 Pazar

Kadına şiddet uygulayan erkeğin adli kontrolleri kaldırıldı

İstanbul'da bir kadına şiddet uygulayan ve görüntüleri sosyal medyada tepki uyandıran Mehmet Hanifi Bozaslan hakkında, "adli dengesi yerinde" olmadığı iddiasıyla adli kontrol tedbirleri kaldırıldı. 

İstanbul Şişli'de 9 Aralık 2020 tarihinde Tuğba Erçakar, arkadaşı Ceylan Abazoğlu'nun evinden çıkmak için hazırlandığı sırada kendisinden ayrılmak istediği Mehmet Hanifi Bozaslan tarafından şiddete uğradı. Yaşanan şiddet olayı ise evde bulunan güvenlik kamerasına yansımıştı.

Olayın ardından gözaltına alınan Bozaslan, ifadesinde müştekileri tehdit etmediğini söylemiş, emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek nöbetçi, hakimliğe çıkarılmıştı. Sulh Ceza Mahkemesi, faile konutu terk etmeme, imza ve konuta yaklaşmama şeklinde adli kontrol uygulayarak serbest bırakmıştı.

DAVA BASİT YARGILAMA USULÜ İLE YAPILACAK
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede fail Mehmet Hanifi Bozaslan'nın Tuğba Erçakar'a karşı, "Basit yaralama" ve "Tehdit" suçlarından 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul 30'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında mahkeme, davanın basit yargılama usulü ile yapılmasına karar verdi.

'AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL' İDDİASI
Sanık avukatı Sedat Çakar, basit yargılama usulü gereğince mahkemeye sunduğu dilekçede müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığını savundu. Avukat ayrıca müvekkiline uygulanan adli kontrol tedbirlerinin de kaldırılmasını istedi.

HAKKINDAKİ ADLİ KONTROL KALDIRILDI
Mahkeme, fail Mehmet Hanifi Bozaslan hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti.