22 Eylül 2024 Pazar

Kadın ve çocuklar Ekim ayında da katledildi

Kadın ve çocuklar Ekim ayında da erkek şiddetine, taciz ve tecavüzüne maruz kaldı. Ekim ayında da failler korunurken, ölmemek ve tecavüzden kurtulmak için özsavunma hakkını kullanan kadınlar cezalandırıldı. 

Jinnews'in her ay basından değerlediği verilere göre, Ekim ayında 23 kadın en yakınları tarafından katledilirken, 14 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 5 çocuk ise cinsel istismar ve tacize maruz kaldı. 1 çocuk şüpheli şekilde yaşamını yitirirken, 3 çocuk da katledildi.

Kadınlar yine sokakta, evde, çalıştıkları alanda şiddete, tacize ve tecavüze maruz kaldı. Kadınların "en yakınları" tarafından gördüğü şiddet sonucunda açılan davalarda mahkemeler faillere "iyi hal indirimi" vermeye devam etti.

Verilere göre bu ay 9 kadın evli olduğu erkek, 2 kadın oğlu, 1 kadın barışma teklifini reddettiği erkekler tarafından katledildi.

Türkiye'nin hemen her şehrinde, ilçesinde, köyünde ve beldesinde kadınlar katledilirken, en fazla katliamın yaşandığı iller İstanbul ve Konya oldu. İstanbul'da bu ayda 6 kadın Konya'da 4, İzmir'de 3 kadın katledildi.