22 Eylül 2024 Pazar

Kadın Savunma Ağı: Elden ele yaydığımız bu mücadele hepimizin

Gözaltına alınan üyeleri için açıklama yapan Kadın Savunma Ağı, "Elden ele yaydığımız bu mücadele hepimizin, kulaktan kulağa fısıldadığımız bu söz hepimizin. Biz Buse'nin suç ortağıyız. Ya bu memlekette kadın cinayetleri son bulacak, ya da bu kentler ateş alacak. Buse'yi derhal serbest bırakın" dedi.

Kadın Savunma Ağı, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından kadın katliamlarına ilişkin attığı tweet gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve öğleden sonra savcılığa çıkarılması beklenen üyeleri Buse Üçer'e ilişkin online basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Ankara Kadın Platformu, Dikili Kadın Platformu, Mor Dayanışma ve bağımsız feminist üyeleri katıldı.  

Toplantıda konuşan Kadın Savunma Ağı üyesi Aysun Gençtanır, Buse Üçer'in dün akşam polisler tarafından önü kesilerek zorla gözaltına alındığını ve hakkında yakalama kararının gerekçe gösterildiğini kaydetti. Gençtanır, "Heyecanlı ve öfkeliyiz yılın ilk gününde böyle bir haberden bir araya gelmek öfkemizi daha da artırıyor. Ankara Emniyetinin hukuksuzluğu, kadın mücadelesi büyüdükçe artıyor. Onlara da söyleyelim. Uykuları kaçsın biz mücadele etmeye devam edeceğiz: Tüm sokakları mora boyayacağız. Bu yıl direnişle başladı direnişle devam etsin" diye konuştu.

Ardından basın açıklaması okundu. Açıklamanın her paragrafını başka bir kadın okudu. Açıklamada, "Örgütlü bir kötülük ile karşı karşıyayız. Devletin tüm kurumları; yargısı, polisi, medyası ve devleti şahsı ilan eden Erdoğan kadın düşmanlığını örgütleyerek suç işlemeye devam ediyor. Fakat onların erkek iktidarlarının karşısında korkusuzca eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyüten kadınlar var! Birbirinden vazgeçmeyen, birbirini tanımasa da erkek şiddeti karşısında birbirini savunan, tek bir kadının bile kirpiği yere düşmesin diye her yeni yıla mücadele sözü vererek başlayan, kadınlar var" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Senin için, benim için, Buse için, hepimiz için sesimiz yankılansın: 'Eğer bir kadın karanlıktan korkarsa bu kenti ateşe veririz!'. Elden ele yaydığımız bu mücadele hepimizin, kulaktan kulağa fısıldadığımız bu söz hepimizin. Biz Buse'nin suç ortağıyız. Ya bu memlekette kadın cinayetleri son bulacak, ya da bu kentler ateş alacak. Buse'yi derhal serbest bırakın!

"Erkek egemenliğinin karşısına cesaretle dikiliyoruz. Tacizcilerin, tecavüzcülerin, kadın düşmanlarının uykularını kaçırmaya devam edeceğiz. Hukuksuzluğu kendine yol bilen Ankara Emniyeti'nin uykuları kaçmaya devam etsin, çünkü biz sokaklardan vazgeçmiyoruz. Sırtlarını sıvazladığınız katillerden de kadınları ve kadın mücadelesini hedef gösterenlerden de hesap soracağımız günler yakın! 

"Sözümüzün gerçekliğini mücadelemizde göreceksiniz, emeğimize, bedenimize, yaşamlarımıza sahip çıkarken ki cüretimizde göreceksiniz, örgütlü mücadelemizde göreceksiniz. Kadın Savunma Ağı olarak tüm kadınları bulundukları kentlerde birbirinin ateşi olmaya çağırıyoruz, tüm kadınları örgütlü erkek egemenliğine karşı el birliği yapmaya çağırıyoruz, tüm kadınları birbirinin sesi olmaya ve erkek iktidarları yerinden oynatmak için mücadeleye çağırıyoruz."